sunnuntai 2. kesäkuuta 2013

Mansikkajuustokakku!

Kesälahja sinulle.. <3
Moikka moiiiiiii! Sain tämän kesän makuisen juustokakun ohjeen ystävältäni reilu vuosi sitten ja ajattelin jakaa sen teidän kaikkien kesken, koska tämän parempaa juustokakkua ei ole! Ja näin ihania lukijoita ;)
Sain sitten eilen ihanan tekosyyn valmistaa tämä kakku, jotta saisin kuvia teille ja tuotua tämän reseptin kaikkien ulottuville niin että ne kaikkein kokemattomimmatkin kotikokit osaisivat tämän valmistaa :) Kakku on helppo ja sallii valmistamisen keväästä asti ulkolaisillakin mansikoilla koska täyte on niin sokerinen, että makeuttaa mansikoita kivasti!
Vuoraa irtopohjavuoka leivinpaperilla. Voit leikata ylimääräiset reunat kauniimmaksi :)
Murskaa 200g digestive keksejä. (Minä teen sen aina niin, että laitan keksit pussiin ja pidän pussin suusta kiinni hakatessa niitä puunuijalla). Sulata 75g voita tai margariinia ja lisää keksin murusten joukkoon. Sekoita keskenään!
Painele keksiseos vuoan pohjalle tiiviisti.
Asettele 400g viipaloituja mansikoita keksiseoksen päälle.
Laita 3 liivatelehteä likoamaan runsaaseen kylmään veteen.
Sekoita 400g philadelphia tuorejuustoa ja 3,5 dl sokeria+1 rkl vaniljasokeria sekaisin keskenään. Et tarvitse sähkövatkainta!
Vatkaa 2 dl kuohukermaa tai vispikermaa löysäksi vaahdoksi. Vatkaaminen onnistuu myös käsivispilällä esim. mökillä ollessa :)
Kääntele kermaseos tuorejuustoseoksen sekaan.
Purista yhden sitruunan mehu mikron kestävään kuppiin ja kuumenna kiehuvaksi, jonka jälkeen liota liivatelehdet mehuun.
Kaada liivateseos ohuena nauhana tuorejuustoseoksen sekaan samalla sekoittaen. Täyte on valmis kaadettavaksi mansikoiden päälle vuokaan :)
Valmis hyytymään jääkaappiin! voit laittaa kelmun vuoan päälle. Kakku vaatii ainakin 4 tuntia hyytyäkseen, mutta on parhaimmillaan ollessaan jääkaapissa yön yli.
Tulipas tässä nälkä postaillessa, joten nautinnollisia kahvihetkiä juhliin tai perheen kanssa kera tämän ihanuuden :) Ja olisin enemmän kuin iloinen palautteesta, oliko hyvää ;) Nyt grilli kuumaksi ja ihanalle aurinkoiselle terassille grillaamaan ja jälkkäriksi tätä makeata kesäherkkua <3

2 kommenttia:

  1. pakko kokeilla ohjetta! herkullisen näköinen. :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Se on herkkua :) Laittelehan viestiä, kun olet kokeillut, että maistuiko sinun suuhun ;)

      Poista

Ihana komenttisi piristi minua varmasti, kiitos <3