lauantai 25. tammikuuta 2020

Laminaatin maalaus projekti ja keittiön muutos!
Heipat Lauantai-iltaan ♥

Meillä toteutettiin menneellä viikolla laminaatin maalausprojekti keittiössä, jota jännitin etukäteen hieman kuinka se onnistuu! Olin lukenut paljon juttuja blogeista jo monta vuotta, kuinka hyviin lopputuloksiin moni oli päässyt, mutta silti arvelutti voisiko noin "helposti" oikeasti saada lattioihin uusi raikkaampi ilme.

No lopputuloshan oli IHANA ♥ ♥ ♥

Jos alakerran lattioita olisi käynyt uusimaan uusilla materiaaleilla, olisi hintaa tullut vähintäänkin kolminkertainen summa! Joskus valinta on sitten vinyylikorkki, jos ikinä enää koen siihen tarvetta ;)

Instagramissa kyseltiin asiasta paljon ja lattia sai super paljon kehuja, kiitos niistä ♥ Siksi nyt kertaankin vielä tässä kuvien lomassa tekovaiheet!Ensin siis pesin lattiat oikein kunnolla muutamaan kertaan lattian pesuaineella. Tässähän voisi käyttää vaikkapa maalipesua tai soodakide liuosta, joka vähän kuluttaa maalattavaa pintaa, jos oikein haluaisi olla huolellinen. Myös pieni laminaatin hiominen auttaa maalia kiinnittymään hyvin pintaan mutta uskoin otex akvan hoitavan homman muutenkin :) Olen aina vähän tämmöinen huoleton maalari!
Vesiohenteisella Otexilla maalasin ensin nurkat ja puulistat pensselillä. Sen jälkeen maalasin loput lattiasta varrellisella telalla! Telan täytyy olla laadukas ja tehdä sileää jälkeä! Otex kuivuu noin 4 tunnissa päälle maalattavaksi, mutta maalasin illalla lattian jolloin aamuun mennessä se oli saanut kuivua kunnolla rauhassa useamman tunnin.
Seuraavana päivänä tartuntapohjamaali sai päälleen lattiamaalin. Betolux akva on siihen huippuvalinta! Betolux akva on tunnin päästä uudelleen päälle maalattavissa ja tekee hommasta nopeaa! Vesiohenteiset maalit on lähes hajuttomia sekä helposti pestävissä pensseleistä ja sormista. Joskus aika usein myös hiuksista :D Sekä tietysti ne on myös ympäristöystävällisempiä kuin liuotin ohenteiset haisevat ja hitaasti kuivuvat maalit!

Parin päivän päästä projekti oli valmis ja olin ihan super ihastunut meidän uuteen keittiöön! Tuntuu niinkuin siellä olisi tehty valtava remontti, vaikka suhteellisen pienellä tekemisellä saatiin aikaan valtava muutos ♥Nyt on niin meidän näköistä!!! ♥ Ensimmäinen huone neljästä on valmis ja täytyy sanoa että vähän kauhun ja innostuksen jännitteisissä tunnelmissa mennään koska makuuhuoneesta ja olohuoneesta on siirrettävä aika isojakin huonekaluja toisiin huoneisiin... Sekamelska ehkä eniten stressaa, mutta onneksi se kestää vaan hetken ja lopputulos kuittaa pienet ärsytykset ♥

Liian valkoistakaan ei haluta ja siksipä lattialle valinnaksi osui luonnonkuituinen juuttimatto. Juuttimatto yhdistyy hyvin keittiön rottinki tuoleihin, lamppuun ja muihin rottinkisiin keittiön tavaroihin. Tummat tammitasot näkyy nyt selvemmin eikä sekoitu eri sävyiseen pyökki lattiaan. Keittiössä on minusta nyt harmonia, valoisuus ja raikkaan puhdas tunnelma ♥Teräksen sävy ryhdittää muuten niin vaaleaa keittiötä. Olen todella tyytyväinen meidän valintoihin tässä talossa, kun ollaan edetty remonteissa ja suhteellisen pienellä budjetilla tehty koko muutos vuoden sisällä. Luovuus, ideointi, kärsivällisyys oikean ratkaisun löytymiseen ja punaisen langan seuraaminen ja siitä kiinni pitäminen mahdollistaa tyytyväiseen lopputulokseen ♥Suuren kuuden hengen pöydän vaihtaminen neljän hengen pöytään oli alussa shokki ja nyt ratkaisu tuntuu ainoalta oikealta. Vaikkakin iso perhe ei tuon pöydän ääreen kokoonnukkaan niin meidän tämän katon alla asuvat tuohon mahtuvat. Me jaksetaan odottaa tulevaisuudessa makuuhuoneesta vapautuvaa ruokailutilaa ja sitä ennen me sovelletaan tarpeen mukaan. Onneksi kevään tullessa meillä on lasitetulla terassilla isot tilat ruokailla ja lämpimällä ilmalla avautuu ovet myös avoterasille paviljongin suojaan. Joten kevään ja kesän juhlissa jokainen vieras varmasti mahtuu istumaan ♥

Nyt kuitenkin on ihanaa että keittiöön vapautui tilaa kokata ja leipoa! ♥On erittäin tärkeää että me ollaan molemmat miehen kanssa tyytyväisiä! Mies on ilmoittanut ettei halua liian valkoista ja minä sitten yritän parhaani mukaan pitää tämän talon tasapainossa niin ettei unohdu ne tärkeät väripilkut sisustuksessa. Onneksi kukilla, tyynyillä, puulla ja tekstiileillä saa kotiin kotoisuutta ja lämpöä valkoisen rinnalle. Luonnonmateriaalit ja pehmeät beigen sävyt on tällä hetkellä makuuhuoneen valtteja ja en malta odottaa kun lattia muuttuu rauhoittavan valkoiseksi ja tuo näitä materiaaleja sieltä esiin entistä selvemmin ♥

Joten ei muuta kun seuraavaa projektia kohden :) Ensin kuitenkin lähdetään huomenna miehen kanssa pienelle kahdenkeskiselle hotelli minilomalle ♥ Sitten jaksaa taas jatkaa!

Ihanaa viikonloppua sinulle ♥

12 kommenttia:

 1. Oih, onpa todella kaunis lopputulos!! Istuu kyllä niin upeasti juuri teidän keittiöön, miten kaunista on juuri tuo rottinki <3 Ihana saada vinkkejä, joiden toteuttaminen onnistuu pienemmälläkin budjetilla!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos niin paljon ihanainen ♥ Ollaan itsekkin niin tyytyväisiä, keittiötä ei voisi uskoa samaksi enää ollenkaan! Ja minusta tuo rottinki tuo jotenkin lämpöä ja kodikkuutta tuonne keittiöön, toisaalta väriä ja rosoisuutta, ei haluta kuitenkaan liian valkoista! Suosin aina pienemmän budjetin muutoksia, niistä tulee itselle aina niin hyvä mieli, kun huomaa osaavansa toteuttaa luovuudella muutoksia pienimmilläkin roposilla :)
   Kivaa viikon jatkoa ♥

   Poista
 2. Draga mea,
  Foarte reusita schimbarea culorii, imi place mult aspectul noii bucatarii.
  Intrebarea ar fi: rezista la zgarieturi, ma refer la picioarele scaunelor si mesei?
  Calde salutari, Mia

  VastaaPoista
 3. Ihana muutos <3 kaunista on!
  Mukavaa viikonloppua <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Sari ♥ ♥ ♥ Oikein ihanaa viikon jatkoa!

   Poista
 4. Kylläpä näyttää raikkaalta! Valkoinen on niin puhdas ja uuden näköinen. Meillä on ollut mietinnässä mökin lattian valkaiseminen ja jahkailu on jatkunut jo muutaman vuoden. Eniten pelottaa siivoaminen mökin kohdalla, kun rampataan sisään ja ulos.
  Mukavaa viikonloppua!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No sano muuta, raikas ja niin mahdottoman valoisa! ♥ Tuo siivous asia on kyllä ihan oikea mietintä, valkoinen on hyvä huonekaluissa, ei näy pöllyt mutta lattiassa valitettavasti näkyy! Muutoksen nurja puoli, joutuu siivoamaan huomattavasti useammin. Seuraava hankinta onkin varsi imuri :D Oikein kivaa viikon jatkoa ♥

   Poista
 5. Vastaukset
  1. Kiitos paljon ♥ Nyt on keittiössä hyvä olla ♥ Mukavaa viikkoa sinne ♥

   Poista
 6. According to Stanford Medical, It's really the ONLY reason women in this country get to live 10 years more and weigh on average 42 lbs less than us.

  (Just so you know, it really has NOTHING to do with genetics or some secret-exercise and really, EVERYTHING around "HOW" they are eating.)

  BTW, I said "HOW", not "WHAT"...

  Click on this link to see if this little quiz can help you release your true weight loss possibilities

  VastaaPoista
 7. On niin hieno, että aion kokeilla saman tyyppistä ratkaisua. Eniten mietityttää kulutuksenkestävyys. Onko lattian maalipinta kestänyt hyvin?

  VastaaPoista
 8. Hei. Hyvännäköinen tulos, joten täälläkin tekis mieli kokeilla. Juurikin samaa kuitenkin mietin kuin toinen Nimetön kirjoittaja, että miten paljon kulutusta tämä maalattu pintaa kestää.

  VastaaPoista

Ihana komenttisi piristi minua varmasti, kiitos <3