sunnuntai 21. joulukuuta 2014

Kolme yötä jouluun on...

Joulu <3 Ihan kohta täällä! Neljäs adventti sunnuntai!

Talvi enkelikin istahti kuusen oksalle <3

Tänään on aamusta nukuttu yli yhdeksään ja pikku pakkasessa herätty sitten koirien kanssa aamulenkillä ja posket punaisina tultu sytyttämään neljäs adventtikynttilä.

Päivällä lähdettiin miehen sukulaisiin viemään joululahjoja ja taisipa sieltä muutama kassi tulla sitten takaisinkin päin :) Muutamia lahja hankintoja illansuussa ja sitten nautittiin kahveet kun vanhin lapsi tuli tyttöystävänsä kanssa kylään ja maisteltiin joulun makuista glögikakkua minkä eilen iltasella tekaisin ja aamulla viimeistelin. Reseptin sain työkaverilta ja nyt aion jakaa sen teille jokaisen herkkusuun iloksi :)

GLÖGIKAKKU

pohja:
N. 200g joulupipareita murustettuna
75g margariinia

Täyte:
3 1/2dl kermaa
200g maustamatonta tuorejuustoa
1 1/2dl sokeria
2tl vaniliinisokeria
4 liivatelehteä + tilkka glögiä
1/2 sitruunan mehu
kourallinen piparin muruja

Pinta:
n.4dl glögitiivistettä
3 liivatelehteä

 
Vuoraa leivinpaperilla irtopohja vuoan pohja ja kaada sinne piparimuruseos johon olet sekoittanut sulatetun margariinin.
Laita liivatteet runsaaseen kylmään veteen likoamaan. Vatkaa kerma vaahdoksi. Sekoita notkistettuun tuorejuustoon sokerit ja sitruunanmehu. Liota liivatteet tilkaan kuumaa glögiä ja kaada seos nauhana tuorejuusto seokseen.
Sekoita joukkoon varovasti vatkattu kerma. Lisää piparinmurut. Laita seos vuokaan piparimuru pohjan päälle ja tasoita pinta. Laita kakku kylmään.
Itse annoin olla yön kaapissa hyytymässä, jonka jälkeen aamusta valmistin glögi kuorrutuksen kakun päälle.
Liotin liivatteet ja kuumensin glögin johon sekoitin hyvin liivatteet joukkoon. Tässä kohden olisi hyvä antaa liivateseoksen jäähtyä. Jos kiilteen kaataa kuumana kakun päälle, nousee kermatäytettä pintaan... niinkuin minulle kävi :D

NAUTI HYVÄSSÄ SEURASSA! VAROITUS, SAATTAA OLLA LIIAN HYVÄÄ ;)

 
Täällä sateli tänään ihania pakkas hiutaleita taivaalta, heti toi tunnelmaa ja muutenkin tässä on jo ihan valmiina jouluun vaikka muutamia kymmeniä  juttuja vielä tekemättä. Saunan pesu on miehen juttuja ollut jo monia vuosia, mutta taitaa mullekkin jokunen nurkka jäähä siivottavaa, vaikka ei kait kukaan nurkissa jouluna asustele :)
Ilman stressiä kohti suurta juhlaa ja koitetaan vielä muutamat päivät jaksaa jännitystä, että mitähän se pukki tänä vuonna..... Öitä! <3

6 kommenttia:

  1. Voi, tuota glögikakkua, on varppina hyvää, kiitti ohjeesta!
    Ihania kuvia teiltä!
    Kivoja puuhastelun hetkiä sinulle<3

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ole hyvä ja kiitos! :) Täällä on laitettava matot ulos kohta ja ajettava villakoirat nurkista! Erittäin mukavaa alkavaa viikkoa, ehkä vuoden tunnelmallisinta semmoista <3

      Poista
  2. Glögikakku menee meilläkin kokeiluun. Tässä versiossa pohja vaikuttaa selkeästi vähemmän rasvaiselta kuin esim. Valion ohjeessa. Jee!
    Mukavia joulunodotus hetkiä sinulle!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Sinne myös kaikkea touhua ja tohinaa, rentoilua ja fiilistelyä <3

      Poista
  3. Mäkin tein glögikakkua. Taitaa olla tämän joulun hittituote taas. Tein kyllä hiukan eri ohjeella kuin sinä. Mä yhdisteln vähän useampia ja tein sellaisen oman versioni. Tulispa meillekin joku käymään niin päästäisiin maistelemaan. Kauniita juttuja taas sun kuvissa ♥

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Mulle tää oli eka glögikakku elämässä :) Vaikka noinkin helppo! Nyt kun lapset on kasvanut kerkiää äitikin tekemään muuta kun perässä juoksemaan ;) Ihanaa tunnelmallista viikon alkua sinulle <3 P.S Mä voisin joskus tullakkin jos kutsu käy ;)

      Poista

Ihana komenttisi piristi minua varmasti, kiitos <3