tiistai 21. tammikuuta 2020

Rintamamiestalon kuulumisia ♥
Viime viikolla hain Tammikuun ekan kukkakimpun kukkakaupasta ♥ Vitsit miten ne piristää mieltä ja kotia varsinkin näin synkkänä ja pimeänä aikana!
Kukilla saa myös helposti väriä vaaleaan kotiin.
Erikoisen isot juuri saapuneet leinikit ja samaan sävyyn olevat vahakukat hurmasi minut täysin. Valkoinen harsokukka on aina suloinen ♥

Tämä Tammikuu on taas koitellut voimia. En saa lähdettyä ulos, koko ajan on vähän varpaan ja nenän päästä kylmä vaikka ei ole ollut kovia pakkasiakaan! Yleensä ollaan porukalla perheen kanssa käyty Tammikuussa jossain minireissulla kylpylässä tai vietetty meidän vanhempien talvilomaa, mutta ne suunnitelmat menee nyt Helmikuun puolelle!
Kivasti on kuitenkin kalenteri alkanut täyttymään kaikenmoisista touhuista ja sopivasti tuli myös pieni keittiö remontti tähän kaamoksen taltuttajaksi.

Tämän päivän plus asteet mittarissa kera auringonpaisteen sai kevään ikävän roihahtamaan liekkeihin ja nuuskuttelin ilmaa ulkona villatakissa ja unelmoin valoisista päivistä ♥ Kaikesta pienestäkin on otettava ilo irti!Viime viikonloppuna heräsin yhtenä aamuna jännään tunteeseen. Semmoiseen mikä kestää vaan pienen hetken, mutta voimakkuudellaan yllättää, saa silmäkulmaan onnen kyynelistä pienen puron. Semmoinen tunne minkä takia jaksaa niitä harmaampia päiviä elämässä ♥

Siinä silmäillessä vanhan pystyuunin kylkeä, puunhalkoja korissa ja kuunnellessa miehen tasaista hengitystä vieressä mietin että minkälaisia ihmisiä tässä ihanan tunnelmallisessa talossa on ennen mahtanut asua. Onko talossa oltu onnellisia, yksinäisiä, toimeliaita. Onko asunut lapsia ja nukuttu joskus vieri vieressä siskonpedissä. Onko vuodatettu paljon kyyneleitä, onnestako vai surusta.. Tähän 70-vuotiaaseen taloon mahtuu paljon tarinoita sisään ♥

Ja kuinka onnekas saan olla että olen osa tämän talon historiaa. Vaikka tulevaisuudessa mihin veisi joskus tie, tiedän että tämä talo on aina sydämessä mukana ♥
Rintamamiestalo tuntui joskus saavuttamattomalta unelmalta ja nyt toive on täyttynyt, eikä ole tarvetta ainakaan tällä hetkellä uusille talo unelmille ♥ Onni on tässä ♥


 Vajaa vuosi sitten kun muutettiin tähän taloon, tehtiin keittiössä pientä muutos remonttia, niin että saatiin enemmän oman näköistä! Moni neuvoi odottamaan ja asumaan ensin että tarpeet ja muutokset tulisi selvemmiksi ajan myötä. Ja näin tehtiinkin.

Tuli nopeasti selväksi että pakastin on ihan ehdoton olla keittiössä eikä kellarissa, mutta paikkaa sille ei ollut, muka...  Kunnes tarvittiin yksi sisustushullu nainen, influenssa ja tylsistyminen kun aloin tähän asiaan kunnolla syventymään. Illalla keittiön hämärässä se idea sitten syttyi. Keittiön nurkassa oli vanha siivouskomero ja ihan täydellinen paikka meidän tulevalle pakastimelle.
Sitten tarvittiinkin jo melko nopeasti sähkömies asentamaan pistorasia pakastimelle, yksi ahkera aviomies purkamaan kaapin ja tekemään uudelle pakastimelle tilaa :)
Silloin kun hyvä idea on valmis, ei mietitä vaan toimitaan!

Valkoista pakastinta lähdettiin ostamaan, kaupat tuli teräksisestä ja valinta osui aivan nappiin. Teräs toi kivasti ryhtiä keittiön nurkkaan ja jotenkin suurensi sen yhtenäiseksi kokonaisuudeksi.
Vielä puuttuu pakastimen ympäriltä listat, mutta onhan se nyt vaan niin ihana, kiva ja kätevä!!!
Samalla tilattiin keittiöön erittäin kaivatut vetolaatikostot vanhojen kaappien tilalle ja näin ollen tuli kaikki keittiön kaapit siivottua ja mietittyä vihdoin mausteille purkit. Sopivien maustepurkkien löytymisen ongelma oli siinä, että halusin ne esille, Riviera Maisonin kolmikerrostarjottimelle kätevästi lieden viereen, mutta en halunnut läpinäkyviä, en lasisia, enkä liian isoja!! :)
Siinäpä niitä vuoden päivät etsittiin kunnes mies bongasi kauppareissulta Prismasta ihan täydelliset ♥ Dymolla naputtelin nimet kylkeen ja voi että kuinka ruuan laitto voi olla taas asteen mukavampaa ja helpompaa :)Vähän vihreää täytyi myös saada, koska se tuo astetta keväisemmän fiiliksen keittiöön ♥


Vajaa kolme vuotta sitten teetetty seinätarrakin löysi viimein paikkansa ja tuntuu että keittiössä olisi tehty isompikin remontti. Alkukuusta myin keittiön ison ruokapöydän ja tilalla on pieni 4 hengen pöytä, joka tuo kaivatusti keittiöön lisätilaa. Enemmän kuvia koko muutoksesta sitten kun nurkassa odottavat lattiamaalit pääsee käyttöön! Se onkin sitten ihan oma tarinansa :)


Tässä siis vanhat keittiön alakaapit. Kauniit, mutta hyvin epäkäytännölliset, aina sai ryömiä lattialla halutessaan kaapeista jotain ja puolet astioista hukkui kaapin perälle. Kaipasin niin entisen vuokra asunnon keittiön vetolaatikoita ja oltiin vaihtoa pähkäilty jo muutosta asti, mutta aikansa kaikella! Ja nyt se aika sitten tuli!Kuinka hyvin nuo vetolaatikot mahduttaa tavaraa sisäänsä, kuinka helpot ja kätevät. Onneksi oltiin ostettu keittiön kahvoja viime keväänä yli silloisen tarpeen ja nyt nekin löytyi jo valmiina!
Eilen leivoin "uudessa" keittiössä ekan kerran ja tänään tein oikein mielelläni ruokaa.
Kyllä toimiva keittiö saa motivaation ihan toiseen moodiin ♥

Oikein mukavaa viikon jatkoa, palataan taas ♥


5 kommenttia:

 1. Juuri saman asian kanssa kiukuttelin, kontattavat alakaapit. Meille tehtiin keittiöremppa ja sain Ikean vetolaatikot, elämä helpottui. Hieno keksintö nuo maustepurkit!
  Käytättekö puuhellaa? Mietin vaan noita mukeja, tulevatko nokisiksi vai pölyisiksi ;) . Meillä on myös puuhella ja tuollainen muki systeemi voisi olla kiva, ja tehdä tilaa mukikaappiin.
  Ja vielä kysymys, mikä tuo viherkasvi on?

  VastaaPoista
 2. Vetolaatikot on kyllä huippu juttu, tuntuu pieneltä asialta mutta on erittäin suuri käytännön puolella ♥ Maustepurkit oli huippu löytö, hinnaltaankin olivat 1,95e joten ei tullut konkurssia :D
  Puuhella on käyttökunnossa, mutta harvoin ollaan käytetty! Talvi kun on ollut tämmönen leuto. Huippuimuri kyllä pitää siinä tuuletusta yllä ja mukit vähän pölyyntyy jos ei pitkään aikaan käytä mutta ei kyllä nokeennu :) Minusta tuo on hyvä ylimääräinen säilytyspaikka noille mukeille!
  Viherkasvi on muorinkukka. Toinen oli tietty Helmililja. Tuo muorinkukka on vähän kestävämpi lehtinen kun lankaköynnös mistä tykkään myös kovasti!
  Ihanaa viikon jatkoa sinne, kiva kun kävit kommentoimassa ♥

  VastaaPoista
 3. Niin kaunista ja ihanan kotoisaa <3

  VastaaPoista
 4. Kiitos paljon ♥ Nyt keittiö on valmis ja olen niin hirvittävän onnellinen!!

  VastaaPoista

Ihana komenttisi piristi minua varmasti, kiitos <3