maanantai 3. huhtikuuta 2017

Piece of cake!





Meillä syötiin taas pala jos toinenkin kakkua viikonloppuna. Oli miehen virallinen syntymäpäivä, ja kahvivieraita kutsuttu tupa täyteen, mikä parempi syy enää herkutella :)

Moni pitää voileipäkakun tekoa vaikeana eikä uskalla lähteä edes yrittämään sitä itse tehdä. Minä taas ajattelematta sen kummemmin sotken hyvälle kuulostavia aineksia keskenään ja teen soossin väliin jolla mennään koko kakku. Tietysti on niitä jotka tekee monia eri tahnoja eri kerroksiin mutta meillä mennään yleensä yhdellä ja lapsillekkin tämä maistuu.
Väliin laitan majoneesia, ruohosipulituorejuustoa, maustekurkun pieneksi leikattuja paloja, palvikinkun suikaleita/rouhetta, tuoretta ruohosipulia ja ehdottomasti vihreitä viinirypäleen siivuja!! Viinirypäle tuo kakkuun kivasti sen kaipaamaa makeutta. Nuo kaikki kun sotkee sopivassa suhteessa sekaisin tulee aika suun mukainen soossi :)
Älä unohda että maistelu on tärkeimpiä leipomisen osioita ;)
Lihaliemellä kostutan vaaleat leipäpalat ja niitä sitten vierekkäin ja päällekkäin niinkuin täytekakussa, väliin aina kerros täytettä.
Päällisen voi kuorruttaa pelkällä tuorejuustolla mutta mulla lorahtaa siihenkin aina majoneesia mukaan. Joskus teen koko kakun päällisineen kaikkineen samalla soossilla, mikä tekee kakun teosta vielä helpompaa :)
Koristelu on kivoin vaihe jossa voi käyttää luovuutta niin vapaasti kun haluaa. Siihen voi käyttää salaatteja, erilaisten leikkeleiden siivuja, tomaattia, kurkkua, viinirypäleitä, paprikan palasia/siivuja, mitä vaan itse ajattelisit voileivänkin päälle laittaa :)
Mulla tuossa salaatin lehtiä, herneenversoja, leikkele siivuja (metukka ja kinkku), viinirypäleen puolikkaita ja kurkusta kukkamuotilla painettuja kurkkukukkia! Helppoja ja kauniita ♥
Eniten työtä tietysti tekee tässä kaikenmoiset silppuamiset ja pilkkoamiset, mutta vaivannäkö palkitaan :) Heittäydy ennakkoluulottomasti vaan tekemään!

Juhlapöydän makeaksi versioksi täytekakun rinnalle tein kinderkakun ja ohjeen nappasin tutulta ja turvalliselta kinuskikissalta. Ohjeeseen pääset TÄSTÄ
Oli syntisen hyvää ja makeaa, kakkuun tulee vaan 3 suklaalevyä :D
Pääsiäiseksi suklaamunien tilalle oikein hyvä vaihtoehto kahvipöytään!

Mutta hei, nyt mennään jo Huhtikuussa ja jännälle tuntuu makustella suussa jo sanaa kesä.. koska se oikeesti on ihan nurkan takana!! Toukokuussa on ollut monta kertaa lämpimämpää kuin Kesäkuussa, mutta nythän me kaikki ootetaan että olisi korkea aika saada kunnon lämmin kesä alusta loppuun, eiks je? ♥

Niitä lämpimiä kelejä odotellessa luulen että laivan sisätiloissa paistaa aina takuuvarma aurinko ja olenkin lähdössä keskiviikkona ihan huikealle reissulle muutaman muun 40+ bloginaisen kanssa. Tallink Siljan tarjoileman hemmottelureissun tuomia ihania muistoja odotan innokkaana ♥
Matkaani voit seurata instagramissa nimellä sydamellatehtya
Facebook sivullani Sydämellä tehtyä-blogi
Täällä tavataan matkaterveisten kanssa loppuviikosta ♥
Voikaa hyvin ♥


6 kommenttia:

  1. Niin kaunis voileipäkakku ja kurkkukukat ihania ♥ Mä tykkään tehdä kakkuja myös, vaihtelen täytteitä vähän vieraiden mukaan. Laitan myös aina vähän majoneesia tuorejuuston sekaan, jolla kuorrutan.Mukavaa iltaa!

    VastaaPoista
  2. Kaunis voikkarikakku! Ja tosi hauska tuo makea kakkukin!
    Mukavaa maanantaita!

    VastaaPoista
  3. Ihanan näköinen voileipäkakku. Tykkään kanssa tehdä itse kakkuja. Koristelu on ihan parasta siinä hommassa.
    Tuo suklainen kakku, oi nam! Tuota voisin ottaa nyt tähän teen kaveriksi palasen!
    Kivaa maanantai-iltaa!

    VastaaPoista
  4. Nyt täytyy kyllä sanoa, että en ole ennen nähnyt näin kaunista voileipäkakkua. Upealta näyttää myös kinderkakku.
    Ihanaa reissua!

    VastaaPoista
  5. Upeita kakkuja kerrassaan!!!
    Oikein mukavaa reissua <3

    VastaaPoista
  6. Ihanat herkut <3 Onnittelut vielä sankarille tätäkin kautta <3 Hyvää reissua <3

    VastaaPoista

Ihana komenttisi piristi minua varmasti, kiitos <3