keskiviikko 26. huhtikuuta 2017

Helppo voileipäkääretorttu vappupöytään!

Viime Sunnuntaina pidin kotonamme sisustuskutsut ja leivoin vieraille kahvipöytään nopeita ja helppoja herkkuja jotka yksinkertaisilla tekotavoillaan hurmasi koko vierasväen, mausta tinkimättä. Ohjeita kyseltiin niin paljon varsinkin voileipäkääretortun tekoon että lupasin blogiin tulla laittamaan ohjeita napattavaksi itselleen. Tämä "kääretorttu" maistuu kuin voileipäkakku, vaikka onkin kaikessa yksinkertaisuudessaan tehty yhdestä täytteestä koko tarjottava. Valitettavasti kuvaa ei ole nyt valmiista, ehti parempiin suihin tarjottavat ennenkuin havahduin kuvaamaan :)

Helppo ja herkku voileipäkääretorttu!
-20 viipaletta paahtoleipää
-Kostutus lihaliemellä (n. 1 dl)
TÄYTE:
-150g majoneesia
-1 rasia ruohosipulituorejuustoa
-200g ranskankermaa
-200g palvikinkkua silputtuna tai rouheena
-1 1/2 maustekurkkua
-1 dl persiljasipulia
-2 rkl sinappia
-1/2 tl mustapippuria
KORISTELU:
Mielikuvituksen mukaan kurkuilla, tomaateilla, viinirypäleillä, persilja kimpuilla yms.

Leikkaa leivistä reunat pois ja asettele ne vierekkäin tuorekelmun päälle suorakulmion muotoon.
Kostuta.
Levitä 2/3 osaa täytteestä leipien päälle ja rullaa torttu kelmun avulla tiiviisti rullalle niinkuin kääretorttu. Voit antaa hetken rullan asettua muotoonsa jääkaapissa.
Levitä loppu täyte tortun päälle ja koristele esim.kirsikkatomaateilla ja persiljalla
Anna vetäytyä muutama tunti ennen tarjoilua, tai seuraavaan päivään! Nauti hyvässä seurassa ♥

Tänään on taas taivaalta tullut kaikki muodot mitä on keksitty. Ensin aurinko ja sitten lunta, vettä ja rakeita. PLÄÄH! Talvitakki edelleen nököttää naulakossa, ulkona ollut hurjan kylmää. Lunta ei onneksi ole maahan asti tullut jäädäkseen niinkuin monilla paikkakunnilla, mutta onhan tämä nyt aika tylsää.
Viikonloppuna alkaisi vapun vietto ja mikä sen parempi vastaisku ankeudelle oli tänään, kun kipaista askartelukaupasta vähän pahvia, silkkipaperia sekä pitsiä.  Ja mikä ihaninta, löysin valkoisia ilmapalloja.  Jotain erilaisia serpentiinejä oisin myös kaivannut perinteisten värikkäiden tilalle, mutta mennään ilman :) Maalaisromanttisen kodin vappu näyttää meillä tänä vuonna vaaleanpunaiselta ja valkoiselta, sokerimunkeilta ja itsetehdyltä simalta!


 Askartelin kukkakankaasta pienen viirin maljakon koristeeksi ja isomman kauniista ruusukuvioisesta silkkipaperista, jonka ripustin roikkumaan viistosti katosta.

Muutamat pom pomssitkin valmistui nenäliinoista. Ilmapallot onnistuin puhaltamaan silmät kiinni...

KYLLÄ, pelkään puhaltaa ilmapalloja jos ne poksahtaa kesken kaiken ja näin ollen silmät kiinni
on helpompaa... muka :D
Meillä vietetään vappua ihan rauhallisissa merkeissä kotona rauhoittuen ja toivon että edes jonain päivänä saataisiin aurinkoa ja pääsisi vaikka koko perheen kesken lenkkeilemään ulos kauniiseen säähän ♥
Onko teillä vappu suunnitelmia?

15 kommenttia:

  1. Vappuaatto töissä, vappupäivä vapailla. Vajaa Fresita ja valkkari jääkaapissa... mutta tiiä häntä, tuleeko käyttöä. Eli ei mitään suunnitelmia vielä vapuksi... Munkkeja ehkä paistan sit vappupäivänä, eilen niitä jo yhdellä porukalla paisteltiin ja oli ne niin älyttömän hyviä kyllä, että pakko varmaan tehdä vielä kotonakin. Simaa en tällä kertaa laittanut tulemaan ollenkaan, taidan kokeilla onko kaupan simasta mihinkään. Koristuksia tuskin tulee meille, ellei sit lapsoset halua jotain laitella (ehkä serpentiiniä?). Joku toisen värinen serpentiini olis kieltämättä kiva olemassa, onkohan sellasta olemassa edes missään?

    Niin on nättiä teillä, että jotta!! ♥ Kivaa viikon jatkoa ja hauskaa vappua! Toivotaan kovasti sitä aurinkoa tänne kulmille!! ♥

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Minusta on ihana viettää vappua just tälleen rauhakseen, ei suunnitelmia mutta niitä voi sitten tarpeen tullen tehdä :) Ainut varma asia on munkin syönti ja siman juonti! Olisi iso bonus jos vaikka vapunpäivänä paistais aurinko ja vieläpä lämpimästi ♥ Kyllähän sitä on jo masentumiseen asti odoteltu! Mutta kaikesta huolimatta kivaa loppuviikkoa ja hauskaa vappua ♥ Olisi kiva nähdä pian :)

      Poista
  2. Ei ole kerrankin mitään suunnitelmia vapuksi, ollaan ja möllötellään vaan. Ihanat viirinauhat olet tehnyt.
    Ihanaa vappuviikkoa!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiva välillä olla möllötellä ♥ Oikein ihanaa vappuista tunnelmaa teidän koko perheelle ♥

      Poista
  3. Suloisen hempeitä värejä! Kivat viirit.
    Vappu vietetään ystävien luona.
    Mukavaa loppuviikkoa!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos ♥ Ystävien kanssa on varmasti aina hauskaa viettää vappua, kivoja juhlia teille ♥

      Poista
  4. Ihanat kuvat!

    Meillä ei ole muita vappusuunnitelmia kuin että sisko perheineen tulee syömään. Ja mäkin toivon, että kelit paranisi radikaalisti. Ihanaa vappua!!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Elisa ♥
      Tuossahan on jo vapun suunnitelmia kummasti, ei kai sitä muuta tarvikkaan kun syödä kunnolla ja rentoutua :)
      Toivotaan sitä aurinkoa myös ♥ Ihanaa vappua!!!

      Poista
  5. Kiitos kivasta voileipäkääretorttu ohjeesta. :)
    Kauniin hempeää siellä.
    Näillä näkymillä vappua vietetään ihan kotosalla.
    Mukavaa vapun odotusta.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ole hyvä, toivottavasti maistuu ♥ Vaput meni täälläkin ensin lumen sekaisin tunnelmin ja vappupäivänä sitten ihana lämmin sää ja kevään ensimmäinen piknikki :) Ihanaa Toukokuuta ♥

      Poista
  6. Huippusöpöt kuvat <3 Meillä on suunnitelma jos toinenkin vapuksi, mutta ihan vielä en paljasta salaisuutta :P Mutta ainakin grillataan ja chillataan kesähuoneessa ja juodaan simaa! Voi kun tulis kaunis sää!!

    Ihanaa vapunodotusta sinulle Katja! <3 :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos ♥ Saatiinhan me vapunpäiväksi aivan upea sää, oli kyllä fiilikset huipussaan!!! Nyt vaan kohti lämmintä kesää vaikka taisi se luvata jo viikonlopulle viilentyvää ilmaa sekä jopa räntäsateita, mutta ei uskota ennenku nähään :D

      Poista
  7. Oi miten kaunis vapputunnelma teillä ja suloisen keväinen. Nyt se kevät tulee eiks je. <3 Aurinkoa uuteen viikkoon <3

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Tiia, NYT SEN KEVÄÄN on jo ihan pakko tulla ja JÄÄDÄ :) ♥ Ihanaa Toukokuuta sulle!!! ♥

      Poista
  8. Kaunista ♥ Kiitos ohjeesta, taidampa yllättää miehen tuolla voileipäkakulla joku viikonloppu!

    VastaaPoista

Ihana komenttisi piristi minua varmasti, kiitos <3