perjantai 29. maaliskuuta 2013

Pääsiäinen ja Bon Appetit

Tänään oli se piiiiiiiiitkä perjantai ja meillä juhlistettiin pääsiäisen aloitusta ruokailulla, johon oli kutsuttu perheen lisäksi myös mummo eli äitini, isäpuoleni ja veljeni. Pöytään eksyi myös serkkuni tyttöjensä ja kaverinsa kanssa. Ilmassa oli siis melkoista joukkohenkeä ;) Nopeasti laskettuna meitä oli 16, kevyttä :D
Kokkina oli tyttäreni, joka siis reippaana likkana valmisti kaikki ruuat <3 Minä siinä sivussa kuorin 5 kiloa pottuja! Mä siis rakastan tommoisia "kemuja", joissa kokoonnutaan yhteen kaikki ja turistaan niitä näitä tai ollaan hiljaa, tunnelma ja ilmapiiri on tärkein <3 Minua ihan naurattaa, kun laitoin tuon "ollaan hiljaa" ai, siis meillä? Siis meillä yleensä on semmonen Serranon perhe fiilis ja huuto :D Jos joku muistaa sen sarjan missä ne espanjalaiset sekoili ihan kympillä ja se polotus...se on ihan kun meillä!!! ;)
Ruoka oli tosi hyvää ja minäkin vapaasti Pääsiäisen kunniaksi täyttelin lautasen täyteen.MMM niin hyvää! Pääruokana oli sisäfileepihvejä pippurikerma kastikkeella, broileripasta salaatti johon sekoitettu ruohosipulituorejuusto, perunat ja valkosipulipatongit. Maistuis varmaan sullekkin ;) Jälkkäriksi suklaa kakkua, nami nami!!!! <3
Tuo poikkeaminen normirutiinista eli lauantai herkkupäivästä on vielä opettelu vaiheessa. Alkuviikosta suunnittelin ja tein jo valmiiksi mielikuva harjoitteita siitä mitkä päivät saa herkutella ja mitä ja mitkä päivät pidetään tiukassa linjassa. Niitä päiviä on tällä viikolla 2 jolloin saa hölläillä, eli tänään( mutta ei karkkia) ja sunnuntaina, kun kukko munii...Koska, saattaahan se kukko munia myös äitin pipoon ;) Niin siis meillä kukko munii yön aikana lasten pipoihin mitkä on laitettu sängyn viereen. Millaiset perinteet teidän perheellä on?
Selvitin 2 haastetta tällä viikolla ja olen niistä ylpeä! Toinen oli tiistaina tyttären juhlissa siellä Rossossa. Muut veteli pizzaa nenän edessä niin minä hyvällä halulla salaattia, eikä kyllä ollut vaikea haaste edes selättää :) Toinen oli sitten seuraavan päivän juhlissa, kun kotona oli juhlapöytä täynnä herkkuja ja niin mun heikkous, kakku... mutta ei siis siinäkään edes läheltä piti tilannetta.. Aika tylsä oli siis tämä tarina :D
Muutenkin menee hyvin tässä muutosprojektissa vaikka vaaka yhä edelleen jatkaa kituliaan hidasta tahtia alaspäin, saisihan se nopeamminkin mennä, mutta hitaasti ja varmasti kuitenkin jatketaan! Salit ja lenkit vedetään niinkuin on sovittu, joten ei siis valitettavaa. Tänään oli ihana aamu, kun aurinko paistoi kirkkaasti heti jo aikaisin aamusta, kun mentiin koiran kanssa pieni pissi lenkki. Ja se tuoksu, AH, kevään tuoksu tuli nenään <3
Meille jäi serkun lapset pääsiäiskylään ja taas on leikitty koko päivä ja minulla ei sitten muuta olekkaan, kun aikaa. Siltikin ISO vuoren korkuinen kasa astioita jäi odottamaan huomiseen tiskausta, koska meillä meni astianpesukone rikki tänä aamuna!!? Justiinsa juu, että hyvä säkä kyllä meillä ja sopivana päivänä!
Mutta ei tähän pääsiäiseen muuta suunnitelmia kuulukkaan, joten ompahan sitten tekemistä (huomenna kyllä kiiruhdan kauppaan ostamaan kertakäyttö astioita :D )
Nappailin muutamia kuvia tämän päivän herkuista joten nauttikaa silmän ruokaa ja viettäkää hauska ja muna rikas pääsiäinen itse kukin ;)

Jasmin teki kakun valmiiksi jo koulun keittiössä ja olihan tuo namia :) Minä koristelu intoinen lisäsin vaan muutaman pääsiäismunan kakun kylkeen koristeeksi.
Etsii, etsii, kurkistelee
Pääsiäisen ahertaa.
Mistä löytyy, mistä löytyy
Pääsiäisen ihmemaa.

Kori täynnä suklaamunaa,
suklaisia herkkuja.
Tiput vaeltaa ruohikossa
etsii pupuserkkuja.

Lasten suut on messingillä
Pääsiäisaamu kun sarastaa.
Kohta saadaan, kohta saadaan
maistaa monta makeaa.
Birgit Ahokas
p.s Jasmin, kiitos, äiti rakastaa <3

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Ihana komenttisi piristi minua varmasti, kiitos <3