tiistai 9. tammikuuta 2018

Tunnelmallisia jäälyhtyjä!

Pirtsakkaa pikku pakkaspäivää täältä kaakon kulmilta ♥

Olen tehnyt postauksen joskus aikaisemminkin jäälyhdyistä, mutta eilen tuli instan kautta kyselyitä ja ihastelemisia niin paljon videon kautta, että ajattelin taas tulla muutamalla kuvalla ja vinkillä muistuttamaan näistä joka kukkarolle sopivista pihan/parvekkeen kaunistajista.

Lyhtyjen valmistamiseen et tarvitse kuin ämpärin/maitotölkin, vettä, lyhtykynttilän ja plussana servetin!
Tietysti tarvitset myös pakkasta edes muutaman asteen, jotta jäädyttäminen onnistuu :)

Vesi ämpäriin, itse laitan 10 litran ämpärin noin puolilleen. Tai sama maitotölkissä. Sitten vaan pihalle jäätymään. Muutamissa pakkasasteissa voi ämpäri huoletta olla yön yli pihalla, kovimmissa lukemissa sitten riittää jo vähemmänkin.

Kun jäädytys on valmis, kumoa lyhty ämpäristä! Jää lähtee helposti irti kun annat hetken ämpärin olla lämpimässä sulamassa. Tee reikä lyhtyyn, kaada jäätymätön vesi pois ja jos haluat lyhdystä persoonallisemman, tee servetistä koristelu ennen ulos viemistä.
Leikkaa servetistä lyhtyyn sopiva kuva ja liimaa kostean lyhdyn pintaan servetin ohut kuvakerros. Kun lyhdyn pinta on märkä, on helppo liikutella varovasti kuvaa lyhdyn päällä, jos jää ruttuja. Sitten vaan lyhty ulos takaisin kivalle paikalle tuomaan valoa ja tunnelmaa kotipihaan tai parvekkeelle. Muista ettet jätä kynttilää vartioimatta!




Ensimmäistä kertaa tein itsekkin vasta noista maitotölkeistä ja niistä tuli hurjan söpöjä ♥


Joten ei muuta kun talvisia askarteluja tekemään ja mitä useampi lyhty, sitä upeampi valaistus ja tunnelma illan tullen pihassa ♥ Ja servetin aiheilla saat erilaisia koristuksia lyhtyihin.
Esimerkiksi talvisille lasten synttäreille, mikä kivempi idea kun teeman mukaiset jäälyhdyt portin pieleen vastaanottamaan juhlavieraita! :)

Oikein energistä talviviikkoa kaikille!!!

12 kommenttia:

  1. Kauniita! <3
    Tuollaisia maitopurkkilyhtyjä pitääkin heti kokeilla, kun pakkanen vähän kiristyy täälläpäin.
    Mukavaa tiistaita sinne! :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Nuo on kyllä niin kivoja tehdä ja vaikka ei haluisikaan koristella, on ne kauniita ihan vaan niinkin ♥ Minäkin odotan että tulisi kunnon pakkaset jotta saisi hieman kestävämmät ja paksummat reunat uusiin! Oikein ihanaa viikon jatkoa sinulle :)

      Poista
  2. Nuo on niin kauniita!
    Mukavaa viikon jatkoa!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kyllä ♥ Tulis vaan kunnon pakkaset niin saisi paksumpia lyhtyjä :) Kivaa viikon jatkoa!! :)

      Poista
  3. Heipparallaa! Ihanaa kun löysit tiesi blogiini! Lämpimästi tervetuloa toistenkin <3

    Itsekin tupsahdin tänne blogiisi vastavierailulle ja taisinpa jäädä koukkuun :). Nykyään tuleekin enää harvoin päiviteltyä uusia blogeja omille listoille, kun Instassa on niin helppoa vaan selailla kauniita kuvia ja tykkäillä :). Mutta ihania juttuja sulla täällä, jäänpä seurailemaan!

    Onpas muuten ihana idea tuo servettilyhty! Ja mitenkäs ei ole koskaan käynyt mielessä, että jäälyhdyn voisi tehdä myös maitotölkkiin! Kiitos ideasta siis :)

    Mukavaa viikon jatkoa!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Heipsan saa ♥ Tulen aivan varmasti uudelleenkin ja sen vuoksi linkitinkin blogisi heti lukulistalle :) Pitkään aikaan en ole oikein etsinyt uusia blogeja, vaikka monta kertaa miettinyt että vaihtelukin virkistäisi, no nyt on jo hyvä alku ♥
      Tervetuloa tännekkin piipahtelemaan uudemman kerran :) Oikein reipasta viikon jatkoa sinullekkin ♥

      Poista
  4. Niin kauniita, kiitos vielä vinkistä, täälläkin taiteillaan maitopurkeista lyhtyjä heti pakkasten tultua :)

    Mukavaa viikkoa <3

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Nuo on kyllä ihanan tunnelmallisia tuolla pihalla, eikä maksa paljon vaivaa eikä varsinkaan rahaa :) Pirtsakkaa viikon jatkoa!! ♥

      Poista
  5. Tosi kauniita lyhtyjä! Täytyisi itsekin tehdä kun täälläkin näyttäisi nyt olevan pakkasta ainakin viikon verran :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos paljon ♥ Ja mukava nähdä uusia nimiä blogissani, kiva että piipahdit!! :) Itsekkin odottelen napakampia pakkasia niin saisi nopeammin ja paksumpia lyhtyjä :) Kivaa loppuviikkoa ♥

      Poista
  6. Voi miten ihania lyhtyjä olet väsännyt. Kiitos kun jaoit tämän, nyt on ihan pakko itsekin laittaa jäälyhdyt tulemaan, pakkastakin sopivasti luvattu. Mukavia talvipäiviä sinulle <3.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Sari ♥ Kiva kun ohje sai jonkun innostumaan :) Oikein ihanaa viikon jatkoa myös sinulle ja tunnelmia iltoja lyhtyjen valossa!! ♥

      Poista

Ihana komenttisi piristi minua varmasti, kiitos <3