torstai 27. kesäkuuta 2019

#KESÄ ja loma!


Niin se meni juhannus, keskikesän juhla oikein mukavasti perheen kesken ja tuli myös ihanien pionien aika ♥ En olisi vielä vuosi sitten uskonut niitä omasta pihasta kerääväni vaan toisin kävi ja hyvin kävikin!
On niin ihanaa kun saa tuoda kesän puutarhasta sisään asti! Ja puutarhaa tässä talossa riittääkin :) Minun makuuni hieman liiankin yltäkylläisesti ja tämä kesä ollaankin katseltu ihmeissään mitä kaikkea mullasta nousee, jotta tiedetään ruveta oikeista kohdista syksyllä tai ensi keväänä harvennus hommiin!



Kesä on ihmisen parasta aikaa. Vaikka syksyn tullen onkin ihana vetää ovi kiinni ja vetäytyä kippuraan villasukissa sohvan nurkkaan tunnelmoimaan, kesällä jotenkin sielu voimaantuu.
Me kaikki tämän katon alla olevat perheenjäsenet nautitaan lämmöstä ja tykätään auringosta ja se yhdistää tekemään reissuja ulkomaille! Loma onkin yksi odotetuimpia ajanjaksoja varmasti hyvin usealle perheelle. Siihen latautuu hirveä määrä odotuksia ja tunteita ja onhan se ymmärrettävää, kun monella tämä aika on vuoden ainut mahdollisuus jättää kalenterit ja kellon tarkat päivärytmit edes hetkeksi unholaan ja rentoutua! Siksi onkin hyvä muistaa että lomalla ladataan akkuja, tehdään jotain kivaa yhdessä ja erikseenkin, koska omaa aikaakin jokainen tarvii. Tehdään sitä mikä itseään huvittaa ja omalle perheelle sopii eikä oteta paineita muiden lomista tai hehkuvista somekuvista ♥


Meidän perheessä yhteistä kesälomaa odotetaan aina hartaudella ♥
Mies tekee niin paljon töitä, että keväällä melkein lasketaan tunteja miehen loman alkuun, koska sitten on mahdollisuus olla yhdessä! Mies tekee myös viikonloppuja töitä ja lomalla kaikki työt unohdetaan ja se on luksusta!!!
Tänä vuonna kaiken kruunaa yhteinen kolme viikkoa jolloin ollaan yhdessä lomalla. Miehen loma alkaa viikkoa aikasemmin ja minulla sitten Heinäkuun lopulla!
Tytöt kerkiää nauttimaan puolet lomasta, kunnes koulut alkaa ja siksipä me startataan aurinkoon Kreetalle ♥
Jo matkalla lentokentälle on unohtunut arki ja tehdyt ja tekemättömät kotityöt!! Uima-altaan äärellä, valmiisiin ruokapöytiin istuessa saa rentoutua 100%. Se on se meidän perheen juttu! ♥

Sitten jää vielä kahdenkeskinen aika punnittavaksi miehen kanssa, että mitä tehdään, niiltä osin suunnitelmat onkin vielä auki. Pärnu kuulostaa ainakin houkuttelevalta, eikä olla ikinä kumpikaan siellä oltu! Minusta on tärkeää ottaa aikaa myös kahdenkesken. Se on kun laittaisi rahaa pankkiin. Meilläkin aivan liian pian tulevaisuudessa koti tyhjenee, enkä halua huomata silloin että meillä ei ole mitään yhteistä. Ollaankin jo valmiiksi asiasta keskusteluja käyty ja kyllähän se tulevaisuus jännittää molempia. Minulla oli valmiiksi jo kaksi lasta kun tavattiin, joten kahdestaan ei olla ikinä asuttu, varmasti muutos tuo omia haasteita, mutta järkevä voi alkaa jo ennakoimaan niitä. Ja kyllähän aikuiset tarvitsee välillä oman aikansa, jokainen perhe tekee tässäkin asiassa omat ratkaisunsa!!



Meidän tytöt saa nauttia kesälomasta kokonaisen ikuisuuden ja kun me vanhemmat käydään töissä siitä kuitenkin suurimman osan aikaa tänä kesänä, yritetään järjestää tytöille sitten minireissuja ja yhteistä tekemistä vapaapäiville. Huomenna startataankin tytöille yllätyksenä Helsinkiin shoppailemaan ja yövytään yksi yö hotellissa. Viime kesän Helsinki reissu jäi niin mukavana tytöille mieleen että päätin uusia sen tänäkin kesänä. Nyt ollaan me tytöt vaan matkassa kolmisin ja odotan innolla meidän tyttöjen päivää. Ale löytöjä, hyvää ruokaa ja vaahtokylpyjä ammeessa ♥ ♥ ♥
Lauantai aamuna on sitten uusi retki edessä kun hypätään junan kyytiin ja puksutellaan Suonenjoelle, lapsenlapsen syntymäpäiväjuhliin.

Osa lomasta tytöillä tietenkin on sitten sitä omaa olemista ja tekemistä, niinkuin kuuluu ollakkin, jotta loma tekee tehtävänsä ja jaksaa syksyllä taas lähteä ahertamaan ♥

Joko teillä on lomat suunniteltu/ käynnissä tai jopa ohi?




Kesällä suurimmat sisustelut kotona on melkeimpä vaan uudet kukat maljakossa :)
Sisällä ei malta olla ja pihalla istuessa voi hyvin suunnitella syksyksi sitten sisäremontteja tai hankintoja.
Siivouksetkin jää vähemmälle ja mielellään vastaanottaa vieraita terassilla ulkona ♥





Tuoreista marjoista saa ihania nopeita kesäkakkuja ja maistuvia tarjoiluja. Kauniisti katettuun pöytään auringon paisteeseen voisi jäädä pidemmäksi aikaakin ♥
Ja entäs kesä aamut? Hitaat pitkät aamut, jolloin ei ole kiire mihinkään. Voi tassutella pyjamassa ja rusetti lipokkaissa pihalla teekupponen kädessä kenenkään häiritsemättä ja ketään hairitsemättä ♥


Jo ihan perinteenä on minulla iltavuoron jälkeen mennä suoraan kasvihuoneelle. Siellä on minulla ikinä ekaa kertaa kasvamassa tomaattia, kurkkua ja paprikaa sekä iso mansikka amppeli. Oli toive niitä istuttaessa että jos edes yhden viherjälkeläisen onnistun kasvattamaan on työ tuonut odotetun tuloksen tällä osaamisella, mitä ei siis ole! Ja joka päivä ei ole voinut kun ihmetellä kasvunkohinaa ja miten palkitsevaa tämä on ollut. Innosta hihkuen löydän aina uuden taimivauvan! Niitä on jo muutama ja kurkkukin vihdoin kukkii!! Mansikoita ei tänä vuonna ryöstäkkään linnut vaan saadaan nauttia ihan itse!





Pihasaunan piipusta tulee usein savua kun tulen töistä iltavuorosta. Mies rakastaa saunomista ja minäkin istumista niillä natisevilla lauteilla, nojata iän tummentamaan kuumaan saunan seinään ja kuunnella tulen suhinaa puukiukaassa ♥ Siinä sitä lempeissä löylyissä miettii, kuinka vuosikymmeniä on jo niiden seinien sisällä saunottu ja kerrottu tarinoita milloin mistäkin tai sitten vaan istuttu hiljaa palautuen päivän töistä ja me ollaan jatkamassa tätä tarinaa tässä ihanassa vanhassa talossa ♥



Tänään onkin sadepäivä ja hyvä niin, jotta luonto saa tarvitsemaansa vettä! Taidan keittää kupposen teetä ja valmistautua iltavuoroon ennen kivaa viikonloppua! Pyykkikone on tehnyt koko aamun töitä ja saadaan reissuvaatteet pakattua! Oikein ihanaa viikonloppua ja lomaa ja kaikkea teidän kesään, täällä taas kirjoittelen kun siltä tuntuu ♥ Ihana huomata että vielä teitä täällä jaksaa käydä ♥




15 kommenttia:

  1. Ihana, iloinen ja niin positiivista energiaa täynnä oleva poostaus <3
    Muuttoanne ja asettumistanne uuteen kotiin on ollut niin mukava seurailla. Ihanaa, kun unelmat toteutuvat ja teillä on niin kaunis ja rakas koti siellä. Ihanuuksia löytyy myös pihamaalta, aika jänskää, kun ei tiedä, mitä nousee.

    Mukavaa, kun saatte lomailla ja viettää aikaa yhdessä, loman odottelu ja fiilistely on parasta ja itse loma, oii, niin ihanaa!
    Kaikkea hyvää kesääsi Katja <3

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Sari ♥ Ihana kuulla että jotain kiinnostavaa tekstiä on onnistunut ulos postaamaan vaikka alkaa ikävä olemaan jo kunnon sisustuspostauksia mistä tämä koko homma lähti joskus liikkeelle :) Nyt vaan kesällä ei ole sisätiloissa paljon oleskeltu, menee pitkälti vapaa ajat pihalla ollen! Odotan niin innolla meidän lomaa ja toivotan sinulle ihanainen ihanaa kesän jatkoa ♥

      Poista
  2. Mitenkä ihanan onnea pursuava postaus! Ja niin nättejä ja herkullisia kuvia!! Toi talo taitaa olla teille ihan nappijuttu kaikkinensa kyllä!!

    Mietin tässä, että jos sulla on paljon ylimääräistä kasvustoa siellä pihassa, ja oot niitä pois ottamassa osittain, niin oliskohan niistä voinut vähän saada jotain tänne meille...? Etteivät ainakaan ihan roskiin mene! Etenkin, jos sulla on liikaa pioneja, voisin huolia, hehheh... (voiko niitä olla edes liikaa? En tiedä, mulla ei ole ainuttakaan, ja se on kukka, jonka laittamista olen miettinyt jo varmaan monta vuotta, mutta jota en vain sitten kuitenkaan ikinä saa aikaan...) Mitä olet sieltä yleensäkin laittelemassa kenties pois?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Heli ♥ ja tosiaan tämä talo on ihan napakymppi meidän perheelle ♥ Laittelen viestiä kasveista ;)

      Poista
  3. Pyydän jo etukäteen anteeksi tätä tulevaa purkausta! On vaan itsellä sellainen "pahaolopäivä/viikko. Ensinnäkin ärsyttää suunnattomasti somekirjoittelussa miten ihanaa kaikki on, kukat kukkii maljakossa, ihanaa on pihalta poimia ja kaikki on vaan niin happyhappyjoyjoy. Ja sitten ensin Hesaan, sitten Kreetalla, jos vielä Pärnuuseen jotta tulisi parisuhdekin hoidettua. Siis aivan oksettavan täydellistä. Itse jotenkin kuntoudun rankasta työvuodesta, voimat ei riitä juuri nyt kuin toipumiseen. Toiseksi, ei ole mahdollista matkustella sinne tänne. Täällä vaan kökötellään ja suurin ilo on kun kirjastosta löytyy hyvä kirja. On ollut vastoinkäymisiä enemmän kuin jaksaisi. Monesta suunnasta hoetaan positiivisuutta...kirjaa ylös päivän mittaan kaikki kivat asiat ja pummm, kohta koko elämä on vain kivaa. Se nyt ei vaan mene niin. Helkutti soikoon, joskus elämä on vaan ihan peetä, eikä silloin tarvitse olla positiivinen. Ja joo, ei ole pakko lukea tätä blogia...Jep. Ja vielä kerran anteeksi.

    t.Sanna

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Juurikin näin! Elämä on perseestä.

      Poista
    2. Ihan samat aatokset tästä blogista. Kaikki asiat näytetään lukijalle aina niin positiivisesti. Ei todellakaan ole varaa edes ruokakaupassa käydä, niin toiset ne vaan matkustelee ja ostelee kaikkea mukamas niin ihanaa.

      Poista
    3. Hei Sanna! Kuulostaa kovin kurjalle, kun koet somemaailman ja postaukseni noin negatiivisesti ja oman elämäsikin noin kurjana :/ Vastoinkäymisiä on kaikilla jossain vaiheessa elämää mutta on paljon asenteesta kiinni miten niihin suhtautuu ja mistä jaksaa kaivaa iloa päivään! Tämmöisistä kommenteista ja asenteista niitä ei kyllä valitettavasti saa!

      Poista
    4. Mä taas nimenomaan siks tykkään sun blogista, kun siitä huokuu positiivisuus ja kuitenkin aika pienistäkin asioista iloitseminen; oman pihan kukkakimpusta, kesästä, ajasta rakkaimpien parissa. Tää on ihana vaihtoehto kurjille uutisille ja ihmiskohtaloille, mitä netti pursuaa.
      Ja kommentoijille; jokaisen elämässä on sitä paskaakin, mutta mitä jos keskityttäis siihen hyvään mitä on ja jos sitä ei ole, niin siihen mitä voitas sen eteen tehdä että olis :)
      Tää sun blogi on niin ihanan inspiroiva ja hyvää mieltä tuova, että älä vaan muuta tyyliäsi kirjoittaa ja kuvata kauniita asioita elämästäsi�� Kaikkea hyvää kaikkien kesään ����
      Mira

      Poista
    5. Sinä anonyymi et tiedä sitten elämän nurjasta puolesta mitään, jos sitä on vaan joskus!

      Poista
  4. This is lovely. keep it up.This is so lovely.

    VastaaPoista
  5. Kiitos paljon ♥ Sinulle myös aurinkoisia lomapäiviä ja rentoja fiiliksiä!! ♥

    VastaaPoista

Ihana komenttisi piristi minua varmasti, kiitos <3