torstai 21. helmikuuta 2019

Mittavirheitä ja kihelmöivää odotusta!


Hello ♥
Päätin tulla tänne vähän tarinoimaan, koska meillä ainakin aika on pysähtynyt tai menee maksimissaan eteenpäin puoliteholla enkä millään enää jaksaisi odotella tulevaa muuttoa omaan kotiin.
Toisaalta eilen istuessani sohvalla katsellen telkkarista maikkarilta Kotoisa sisustus ohjelmaa, huomasin jossain vaiheessa uppoutuvani haaveilemaan vanhoja unelmia että oispa meilläkin vielä joskus, kunnes palasin nykyhetkeen, että meillähän on, enkä enää pelkissä ajatuksissa suunnittele istuttavani kesällä kasvihuoneeseen yrtin alkuja tai kunnosta muiden koteja vaan ihan sitä ikiomaa ♥

Tunteet on oikeasti vielä hyvin epäuskoiset ja odottaa varmistusta! Sitä hetkeä kun omilla avaimilla avaa uuden kodin ovea, astuu sisään kysymättä ja käy taloksi ♥


Eikä tämä remontin suunnittelu mennyt ihan kommelluksitta nimimerkillä "kaksi keittiötilausta viikon sisään" :D
Nimittäin viime viikolla lähdettiin sitten IKEAan. Henkseleitä paukutellen! Kaikki mitat ja suunnitelmat PITI olla huolellisesti tehty ja sen kun vaan sitten keittiösuunnittelijan kanssa loppu silaus. Homma toteutettiin, päätettiin että koko keittiö uusiksi ja tuntien naputtelun jälkeen oltiin valmiita. Tilaus maksettiin ja perhe väsyneenä mutta onnellisena vihdoin viittä vailla sulkemista ulos!

Viikonloppuna välähti sitten mieleen tarkistaa yksi MUKA pieni mitta, ihan vaan varmistaa että olihan nyt keittiön alalaatikostot varmasti sen mittaiset että mahtuvat tulevaan keittiöön, koska ikkuna asetti haasteita. Yhden tekstiviestin jälkeen alkoi vimmattu päänsärky. Koko alakaapistolle oli keksittävä joku ratkaisu. Sisukkaana ihmisenä en yhtään epäröinyt vielä etteikö joku ratkaisu varmasti löydettäisi. Ja löydettiinhän se sitten.......!!!!! Koko keittiötilaus oli peruttava koska yläkaapistojenkin syvyysmitta oli pielessä.... #hysteerinennaurukohtaus
Hetken mietin että miten ihmeessä onnistuinkin näin hyvin mokaamaan koko homman... Tekevälle sattuu, enemmän tekevälle vieläkin enemmän... :)
Tulipahan opittua ettei supi Suomalaista rintamamiestaloa niin vaan Ruottalaisella keittiöllä remontoida... PISTE!

Viikon sisällä siis köröteltiin toistamiseen IKEAan ja miehelle tulvi puhelimeen osaa ottavia viestejä kavereilta.. Miehen mielestä jos IKEAn reissusta selvitään toistamiseen niin sitten selvitään kaikesta (ihana) ♥ :D Tähän ajatukseen saattaa olla monta samaistujaa kaksilahkeisista.

Olin vuorokauden saanut sulatella ajatusta, ettei meille nyt tällä hetkellä tule kokonaan uutta keittiötä! Vaikein kipupiste päästä yli ekasta suunnitelmasta oli keittiön vetolaatikostojen haave perinteisten alakaappien sijaan, mikä on paras keksintö suklaan jälkeen!
Asiakaspalvelu oli asiallista ja kiitettävää määränpäässä, päästiin tekemään uutta tilausta! Otettiin positiivinen asenne asiaan, hyvä että tajusin asian ennenkuin kerkesi suurempi vahinko tapahtumaan, sitten ei olisi enää naurattanut ketään.
Matkan varrella keittiö osastolle, mietittiin tulevaa pihaa sekä muita juttuja, jonka remppaamiseen ja kalustamiseen jäisi varmasti tämän toisen suunnitelman myötä säästöjä yli..
VIRHE! Kauppalasku taskussa oli isompi pois lähtiessä..

No joo mutta tosin tämän kertaisessa tilauksessa oli kodinkoneita! Integroitu uuni, induktioliesi ja liesituuletin. Keittiön pöytätaso oli tehtävä mittatilauksesta, joka sitten tietysti toi oman lisän vielä.
Suunnitelma B:ssä siis maalataan ovet valkoiseksi, vaihdetaan kahvat ja tasot, uusi hana ja tiskiallas sekä kokonaan metrin mittainen pätkä uutta, jossa uuni, liesi, liesituuletin ja vetolaatikosto. Tähän kun vielä maalataan katto ja lattia niin luulen että "pieni pintaremontti" olis just hyvä ♥Auringon pilkistäessä pilven raosta ei perinteinen vaaleanpunainen ole vielä kokonaan vallannut minua. Keltainen sen sijaan kirii rinnalle. Jos nyt oikein antaisin vallan tälle pirteälle värille, uskoisin sen olevan pitkässä juoksussa virhe. Siksipä onneksi tytär halusi tulevaan huoneeseensa keltaista ja niimpä ostettiin kauniit pellava tyynyt. Menen sinne sitten fiilistelemään keltaisen ikävän oikein yllättäessä ♥


Olen tehnyt retkiä sisustusliikkeisiin ja kasseja odottelee purkamista olohuoneen nurkissa ja kaapeissa. Ikeasta tehtiin muutamia huonekalu hankintoja ja kaikki alkaisi olla muuttoa vaille valmista.

Vielä ajatustyötä vaatii makuuhuoneen tapetti, vintage ruusuja vai ornamenttiä? Vaalean roosan sävyiset ruusut toisi vähän väriä, mutta toisaalta niitä ei saa seinältä pois jos kyllästyy..! Maljakossa ne voi aina vaihtaa ;)
Keittiön välitilan materiaali? Fasettilaatta tiililadonnalla on ollut haaveissa pitkään, toisaalta miten oisi tapetti ja lasi päälle? Kokemuksia?

Huomaan että maalaisromanttisuus on tullut jäädäkseen, se on vaan niin minussa ♥ Onneksi se sopii myös miehelle! :) Ja tuo talokin taitaa sen ottaa omakseen!

Aurinko on palannut, päivät pitenee ja herään pikku hiljaa eloon enemmän valoisien päivien myötä. Talvi pimeys sai taas ajatuksetkin hetkittäin tummiksi, enkä edelleenkään jää kaipaamaan talvea yhtään. Tervetuloa ihana kevät ♥

Palataan taas, laita ehdotuksia/ajatuksia kommenttikenttään postauksesta ja jutellaan lisää, moikka ♥


4 kommenttia:

 1. Terveisiä Villa Kardemummasta! Ihana lukea näitä remonttitarinoita ja uuden kodin sisustelujuttuja❤️ Meillä starttaa maanantaina ISO remppa myös ja kirjoittelen blogiin viikottain remppakuulumisia. Saas nähdä, mitä kaikkea me olemme mittailleet väärin!

  VastaaPoista
 2. Ota vaan se roosa ruusutapetti, jos se yhtään siltä tuntuu! Muistan, että sanoit jo silloin meidän ruusutapetin oston yhteydessä, että tykkäät siitä... Ja voin sanoa, että en ole vielä koskaan tuntenut kyllästymistä tähän meidän siniseen ruusutapettiin! (Ja oikeasti siis, sen voi kyllä sitten vaihtaa, jos siihen kyllästyy!!) Mä sentään katselen tätä ihan kaiken aikaa, kun suurimman osan päivistäni vietän tässä meidän tupakeittiössä. =)

  Ja toinen kokemus: tapetti alla ja lasi päällä - toimii erittäin hyvin ainakin meillä. Sitä on niin tiskialtaan kuin hellankin kohdalla (jotka siis meillä eri seinillä, ei vierekkäin). Jos siihen ratkaisuun päädyt, niin muista, että lasia ei saa saman tien kaupasta mukaan, vaan se karkaisu kestää mahdollisesti jopa useita viikkoja. Se aika oli kyllä melko stressaavaa, kun piti varoa niitä tapetteja, ettei tule tiski- tai rasvaroiskeita... Ja muista mitata se lasi sitten tosi tosi tarkasti, sitä kun ei voi karkaisun jälkeen enää leikellä. ;)

  Odotan kyllä niin innolla, että esittelet sitten teidän uuden kodin!! Siitä tulee sinun käsissä varmasti tosi kaunis! ♥

  VastaaPoista
 3. Voe mahoton mikä seikkailu 😀 ainaeimeeniikuströmsöössä pitää niin paikkansa. Meillä on tapetti ja lasi päällä ja olen tykännyt hurjasti. Lasi puhdistuu ihan vain tiskirätillä niin on helppo 😀

  VastaaPoista
 4. No, olipas siinä :) Mutta ihana hyvän mielen postaus kommelluksista huolimatta!
  Tiililadonta fasettihionnalla olisi se, mistä tykkäisin itse, mutta puoliso on todennut, että "noita tiilenpäivä väsyy lukemaan". Itse harkitsen siis tällä hetkellä tapettia/maalattua seinää lasin alla keittiön työtason päällä :)

  VastaaPoista

Ihana komenttisi piristi minua varmasti, kiitos <3