maanantai 10. huhtikuuta 2017

Aurinkoinen Tallinna!

Hemmotteluloma osa 2 ♥

*Yhteistyössä Tallink Suomi, Visit Tallinn&Nelkytplusblogit



Torstai aamuna herätessä Silja Europalla, oli vielä kokematta hytin hintaan kuuluva erikoisaamiainen kuohuviinillä. Nyt täytyy kyllä myöntää että lasi jäi juomatta, mutta aamupala ei kyllä syömättä :)
Olihan tuo nyt kuitenkin luksusta kuohuviinilasi aamupala lautasen vieressä! Aamiainen oli runsas ja varmasti kaikki saivat vatsansa täyteen. Ihana uusi kokemus! Aamiainen tarjoiltiin Grill house ravintolassa ja tunnelma oli rauhallinen. Aamiaisen voi myös ostaa erikseen jos ei matkusta de lux tai executive suite hyteissä.




 Tallinnan satamassa oli minibussi kuskeineen odottamassa meitä 40+bloginaisia sekä Mall Oja, Tallinnan matkailu ja kongressitoimiston markkinointipäällikkö, joka oli miettinyt meille päivä ohjelmaa valmiiksi. Matkassa pysyi myös Marika Nöjd, Tallink Siljan viestintäjohtaja, nainen koko reissun takana :)
Minulle kaikki oli uutta. Olin valmis näkemään ja kokemaan Tallinnan uusin silmin, koska mun on nyt myönnettävä että käsitykseni Tallinnasta oli kovin paljon vääristynyt kuin mitä sain nähdä ja kokea päivän aikana. Hävettää oikein myöntää että olin tähän asti jäänyt paljosta paitsi, tämä kaikki ihanuus pienen merimatkan takana. Kuvittelin nimittäin katujen olevan täynnä huijareita ja rättikojuja, mistä sitten ostetaan väärennettyjä adidaksen huppareita halvoilla hinnoilla. Olin kokenut vaan muutaman reissun koko elämässäni tallinnan laivoilla joissa en kummassakaan ollut liikkunut satama alueelta 300m kauemmas ja mielikuvani oli halpaa kaljaa raahaavat matkustajat.
Joten suorastaan mykistyin Tallinnan vanhassa kaupungissa. Mukulakivikadut ja vanhat tyylikkäät rakennukset. Ihanat pienet uniikit putiikit ja raskaat koristellut puuovet. Visuaalisena ihmisenä rakastan kaikkea tätä. Ilmassa tuoksui jo varma kevät ja aurinko jaksoi paistaa koko päivän ajan.
Tuntui että taivaskin oli sinisempi ♥


 Aikuisena ei ole myöskään tullut eksyttyä taidenäyttelyihin ja olin utelias millaisena tuleva kokemus mieleeni jäisi. Suuntasimme kivikatuja pitkin Adamson-Ericin museoon, jossa aiheena oli pyykkipäivä. Aihe oli ainakin tuttu, mielenkiintoista oli nähdä kuinka se oli piirretty tauluiksi.



Alakerrassa oli esillä vanhanajan vaatteita, tietysti pyykättynä sekä erilaisia välineitä ennen pesukoneita. Silloin pyykkipäivä oli ilon ja onnen päivä kun saatiin puhdasta. Työtäkin naiset sai sen eteen tehdä! Käytiin saunassa puhdistautumassa ennenkuin puhtaita puettiin ylle. Huomasin että voisin mennä uudelleenkin näyttelyyn, omassa tahdissani. Joka taulun tarinaa en jaksanut keskittyä kuulemaan, mutta esillä olevat taulut olivat kauniita taideteoksia jokainen.



Vivian Vau kenkäkauppa on uniikkien kenkien helmi ♥ Noin 10 vuotta sitten syntyi Vivian Vau kenkäkauppa koska Vivian Unt ei löytänyt itselleen naisten puolelta sopivia jalkineita koska hänen kengänkokonsa oli tavallista suurempi. Miesten kenkiin kyllästynyt kaunotar perusti liikkeen jossa myydään Espanjassa ja Italiassa suunniteltuja kenkiä hänen toimestaan. Täältä löydät laadukkaat juuri sinun jalkaasi sopivat ihanuudet, jos raaskit maksaa hitusen enemmän kun marketin kengistä :)

 Kenkäshoppailujen jälkeen olikin jo nälkä ja meille oli pöytä varattu Tallinnan kuuluisimman kummitustalon pöydästä. Talossa on väitetty pidettävän paholaisten häitä, kiintoisan tarinan voit lukea TÄÄLTÄ




 Mä olisin vaan halunnut jäädä ainaiseksi istumaan vanhan talon tunnelmaan ♥ Ajan patinoimat kiviseinät, narisevat vanhat portaat, maalatut lautalattiat, vinot kattoparrut, ajan henkeen sopiva sisustus, romantikon taivas!! ♥ Ihastuin ja rakastuin. Tallinnan yksi parhaimmista muistoista syntyi täällä, ehdottomasti!
Ruoka oli täydellistä, olin valinnut pääruuaksi, haudutettua hirvenlihaa enkä pettynyt. Ruoka tarjoiltiin kauniisti ja henkilökunnalta sai leveän hymyn kaupan päälle. Suosittelen ehdottomasti käymään seuraavalla Tallinnan reissulla, osoitteessa Rataskaevu 16 joka muuten on myös ravintolan nimi. Ravintola on erittäin suosittu, joten muista pöytävaraus!

Hyvän ruuan jälkeen jälkiruuaksi silmänruokaa ihastuttavassa sisustusliikkeessä, nimeltä Muster. Tätä voisi kutsua jo sisustus salongiksi, niin paljon oli tämän liikkeen esille panoon satsattu. Minä lähdin liikkeestä tyhjin käsin, laitan täyden hämmennyksen piikkiin tämän :D
 

Päivän lopuksi ennen uuden meriristeilijä megastarin kokemusta, vierailtiin käsityösiiderikaupassa, siidrimajassa. Sen valikoimiin kuuluvat kaikki virolaispanimoiden käsityösiiderit. Lisäksi on tuotantoa, Espanjasta, Ranskasta, Australiasta, Etelä-Afrikasta ja Suomesta. Maistatuksia meille teki kaupan perustaja Kaire Jakobson. Kairesta näki kuinka omistautunut hän oli liikkeelleen ja asiantuntemusta oli niin, että tavis siiderijuojan pää meni pyörälle. Ihana pieni liike täynnä mitä hienoimpia ja erikoisempia käsityösiidereitä. Ehdottomasti täällä kannattaa käydä!!
Kairen koira ei ollut yhtä innolla mukana meidän ryhmän tulosta koska joutui sen ajaksi ulkoruokintaan...
Huomaa ilme :D
Ihana ♥

Tästäpä tuli pitkä postaus, mutta niin oli ihana päiväkin! Tallinnaan ehdottomasti lähden seuraavaksi uusin mielin ja suuntaan syömään ajan kanssa Rataskaevu 16. Haluan tuoksutella vanhan kaupungin tunnelmaa ja ehkäpä löytää jonkun hyvän hotellin mihin jäädä yöksi nauttimaan tästä kaikesta ♥
Kiitos Mall Oja hienosti onnistuneesta päivästä ja Marikalle koko reissusta sekä iloisille ihanille 40+blogi naisille viihdyttävästä seurasta ♥
Taas yhden kokemuksen ja reissun rikkaampana!!

Paluumatka Suomeen jäi vielä kertomatta, siitä sitten jatketaan ♥
Muistakaa herkutella suklaamunilla ;)


15 kommenttia:

  1. Voi miten kiva reissu sulla on ollut! :) Olen kyllä tosi iloinen, että sun käsitys Tallinnasta ja Virosta muuttui reissun myötä! Me asuttiin pieni pätkä elämää Tallinnassa, silloin kun esikoinen oli vauva, ja viihdyttiin oikein hyvin!

    Kivaa arkeenpaluuta ja pääsiäisviikkoa sulle! <3

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Tämä reissu oli kyllä unohtumaton ♥ Paljon tuli uusia kokemuksia ja ennakkokäsitykset muuttui kertaheitolla :) Nyt opin sinustakin taas uuden asian, vai olette asuneet Tallinnassa, varmasti oli ihanaa aikaa ♥ Oikein aurinkoista viikon jatkoa, toivottavasti nähdään pian!!!

      Poista
  2. Olipahan muuten erityisen mahtavaa, että olit reissussa, niin unhoitti täysin nuo ennakkoluulot. Mielestäni Tallinna on muodikkuudellaan ja ravintoloillaan ja sillä miten kaikki on uusittu, jo paljon Helsinkiä edellä. Todella uniikki ja kansainvälinen paikka. Jos jotain ennakkoluuloja oli joskus, niin ne kaikkosi kaikki, meidän asuessa Latviassa 4-vuotta ja sitä kautta kaikilla Baltian mailla on iso paikka omassa sydämessä. <3 Haluan Baltian maihin matkata aina uudelleen ja uudelleen. Oli vaan niin ihan reissu. <3

    Kivaa uutta viikkoa <3

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kyllä, ennakkoluulot karisi kyllä heti satamasta lähdettyä ja ihastus vaihtui rakastumiseksi jossakin kohtaa ♥ :)
      Ihanat muistot jäi ja uusia lähden varmasti jossakin kohtaa hakemaan! Tallinnan joulutori on aivan pakko nähdä tänä vuonna!! Ihanaa kevät päivää sulle ♥

      Poista
  3. Kyllä kuulostaa onnistuneelta reissulta kaikin puolin! Hemmottelua, uusia kokemuksia ja herkkuja, piristää varmasti :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Piristi mieltä 100% tämä reissu ja onneksi voi itse suunnitella uusia ♥ Oikein ihanaa viikon jatkoa sulle ♥

      Poista
  4. Tallinna on ihan uskomattoman kaunis kaupunki, täynnä mitä ihanampia putiikkeja. Upeita kuvia!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Outi ♥ Kyllä vaan olen samaa mieltä ja sinne uudelleen joku hetki aivan varmasti!!! Oikein makoisaa viikon jatkoa ja aurinkoista tätä päivää!! ♥

      Poista
  5. Ihana postaus ja kertakaikkiaan upeita kuvia!

    Todella kiva, että käsityksesi Tallinasta muuttui, koska Tallinna on muodikkaampi ja boheemimpi kuin Helsinki.

    Oli aivan upea tutustua sinuun. Olet niin ihanan aito ihminen! Kiitos kivasta matkaseurasta muru <3

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ihana sinä ♥ Kiitos! Oli todella mukava tavata, toivottavasti uudelleen piakoin :) Oikein mukavaa pääsiäisen aikaa sinulle!! ♥

      Poista
  6. Voi miten nautimmekaan Rataskaevun hirviannoksesta, pitkään aikaan parasta hirveä...; ) Matkailu avartaa ja on kyllä itselläkin mennyt monta ennakkoluuloa nurin, kun on käynyt uudestaan paikoissa, joista on jäänyt huonompi meilikuva. Ja nuo risteilylaivat, niissähän voisi vaikka asua!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kyllä oli niin hyvä makukokemus että uudestaan on joskus koettava. Tunnelma yksi parhaista missä ravintoloissa käynyt ♥ Meillä jo katsottu risteilyjä kesälle, hih... ainainen reissukuume :) Mukavaa pääsiäisen aikaa Heli ♥

      Poista
  7. Kiva reissu teillä, minäkin haaveilen että pääsen joskus 40+ mukaan :) Tallinna on ihana kaupunki ja laivalla aamiaiset ihan parhautta. Mukavaa pääsiäisviikkoa!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Haaveita täytyy olla jotta ne voi toteutua ♥ :) Tallinna oli tarkemmin katsottuna loistopaikka!! Oikein makoisan ihanaa pääsiäisviikkoa sinulle ♥

      Poista
  8. Upea postaus! Mä niin toivon, että törmätään pian....Tampereella näillä näkymin eiks joo?

    Valoisaa loppuviikkoa!

    VastaaPoista

Ihana komenttisi piristi minua varmasti, kiitos <3