sunnuntai 15. joulukuuta 2013

Suklainen adventti sunnuntai :)


Silmät vielä sikkurassa lämmittelin kattilassa glögiä aamusella ja lehden hakureissun jälkeen oli ihana istahtaa lämpimän juoman ja ison suklaakakkupalan ääreen lukemaan uutisia lehdestä ja nauttimaan kolmannesta adventtisunnuntaista kera jouluradion <3
Arjen luksusta on syödä oma tekemää kakkua kauniisti itselle katettuna :)) Ei elämään aina suuria tarvita!!!

Tätä luksusta ajattelin sinullekkin tarjota tänään. Resepti on vanha ja kulkenut minulla nuoresta tyttösestä saakka ja kakku on kahvipöydän menestys. Etenkin joulun aikaan tätä kakkua meillä leivotaan ahkerasti ihan lahjaksi asti ja tarvikkeet löytyy aina melkein kaapista.

Jos tekee mieli jotain suklaista, makeaa ja mehevää herkkua, se on tässä! Alle tunti ja kakku on pöydällä valmiina syötäväksi. Yön pussissa levänneenä kakku on taivaallista, kokeile vaikka :D

Tarvitset:
-3 dl Sokeria
-3 dl vehnäjauhoja
-2 tl leivinjauhetta
-4 rkl vaniliinisokeria
-1 dl leivonta kaakaojauhetta, jotka sekoitat kulhossa keskenään.
Lisäksi:
-2 kananmunaa
-3/4 dl maitoa, jotka vispilällä vatkaat sekaisin niin, että munien rakenne menee rikki. Et tarvitse sähkövatkainta!
Sulata 170g margariinia, jonka sekoitat kiehuvaksi lämmitettyyn 3/4 dl vettä.
Lopuksi kaikki sekaisin kulhossa ja kaada taikina voideltuun, korppujauhettuun vuokaan ja uuniin paistumaan. 200 Astetta ja 20 minuuttia tasapohjaisessa vuossa ja noin puoli tuntia pyöreässä kakku vuossa uunin keskiosassa. Seuraile tikulla tilannetta!

Itse leivon usein joulun alla kakun tasapohjaiseen vuokaan ja sabluunalla tomusokeroin tähtiä kakun päälle...

Tai sitten ihan perinteinen pyöreä kuivakakku vuoka..

Kolmas liekki puhuu näin:
‘Jo joulu hiipii tänne päin.
Kun valoani katselette,
sen tulosta jo iloitsette.
Pian viikko ohi vilistää,
jäljelle vain yksi jää.
                                        

4 kommenttia:

  1. Kiitos ohjeesta, tätä taidan leipaista jouluaaton kahvipöytään :) säilytetäänkö sius yön yli pussissa jääkaapissa vai huoneenlämmössä?

    VastaaPoista
  2. Eilen kun tein noita kakkuja kaksi niin toinen syötiin heti lämpimäisinä, mutta toisen suljin muovipussiin ja jätin ihan keittiön pöydälle ja kakusta tuli yön aikana ihanan kostea :)

    VastaaPoista
  3. Tulin vastavierailulle ja voi miten herkullisen kuuloinen ja hyvännäköinen näköinen tähtikakku täällä oli :) Tätä täytyy testata. Kiva blogi ja tosi kauniita kuvia :) Hyvää joulun odotusta!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiva kun piipahdit, tervetuloa uudestaan <3 Kakku on kyllä ihanan pehmeää ja syntisen makeaa :)) Kiitos ja sinulle myös rentoa joulun odotusta ilman turhia kiireitä!! :)

      Poista

Ihana komenttisi piristi minua varmasti, kiitos <3