torstai 7. joulukuuta 2017

♫ ♫ ♪ Oi kuusipuu... ♪ ♫


Huomenta ♥
Millään ei oisi tänään saanut silmiä auki, saatikka tyttöjä vietyä kouluun kun tuli niin eilen juhlittua linnanjuhlia ja upeata sata-vuotta täyttävää Suomea. Sohvannurkassa melkein silmää räpäyttämättä silmäilin kiinnostuneesti puvut ja kutsuvieras haastattelut sekä lähdin vielä jatkoillekkin ja hengailin sielläkin loppuun asti. WAU, mä tosiaankin olen tullut keski-ikään...  :D
Mä muistan kun joskus itsekkin tuli mietittyä, kuka jaksaa katsoa linnanjuhlia. Nyt aamupäivällä jo varaan paikan sohvalta ja illalla totean että koko sohva on minun, toisella jaksoi hetken nuokkua mies ja tytöt suorastaan juoksivat television ohi...



Sitten oli tämä joulukuusen tarina!
Meillä on aina ollut aito kuusi. Joskus tai usein joulun alla on pieni hetki jolloin mietin, oisiko tänä vuonna sittenkin valkoisen joulukuusen vuoro ja sitten hylkään ajatuksen koska aito on vaan niin ♥
Tänä vuonnahan toteutin sitten myös valkoisen joulukuusen haaveen ja ostettiin ulos ulko-oven viereen pieni kaunis muovikuusi, johon ripustin tähtivalot tuikkimaan.
Viime perjantaina sitten pojan kanssa haettiin aito oikea tuoksuva vihreä ihanuus kotiin. Pojan kantaessa puuta autoon oli käsi välittömästi punaisilla näppylöillä. Samoin kävi minulle kun kuuseen koskin? Mies kotona leikkasi kuuseen uuden imupinnan ja annettiin sen levätä hetki vesiämpärissä kylpyhuoneessa. Iltasella sitten virittelin kuusen jalkaan kiinni ja koriin ja leikkasin pakkauspussin auki. Ja kuinkas sitten kävikään?
Tyttö sai hillittömän yskänkohtauksen ja minulla ahdisti selvästi henkeä. Hetki siinä köhittiin ja mietittiin että mitä ihmettä, oliko vanhan kodin sisäilma ongelmat saaneet meille aikaiseksi herkistymää ja täytyykö aidosta kuusesta luopua. Mies kantoi kuusen ulos, tyttö otti allergia lääkettä ja nukuttiin yön yli.



Seuraavana aamuna lähdin muovikuusen etsintään. Ajattelin että ei tämä joulu tähän kaadu, ostetaan sitten muovikuusi. Kaupassa sitten mietin että taitaapi kaatua, en tahdo, en halua. Lähdin kotiin.

Otettiin uusi yritys sisälle, kun kuusi oli saanut "tuulettua" ulkona vuorokauden. Ja olipa sitten syy mikä tahansa noihin oireisiin, niitä ei tullut enää. Jos kosken kuuseen, saan näppylöitä ja kutinaa, mutta muuten se antaa hengittää meidän rauhassa. Loppu hyvin, kaikki hyvin ♥




Mä niin vaan rakastan tuon puun tuomaa tunnelmaa ja tuoksua. Kuusen koristeet meillä on enimmäkseen lasisia ja joka vuosi ostan yleensä muutaman uuden, koska niinkuin tänäkin vuonna, yksi koriste tippui vahingossa tytön kädestä lattialle ja itselle oli muutamaa päivää aiemmin sattunut sama vahinko ihan uuden koristeen kanssa. Jos sirpaleet tuottaa onnea, sitä on nyt tulossa tähän taloon rutkasti ;)

Enää reilu pari viikkoa jouluun ja mulla vielä jouluostoksia tekemättä, laatikotkin paistamatta, mutta tosiaan onhan tässä vielä aikaa. Fiiliksen mukaan kun tekee, niin tunnelma pysyy rauhallisena eikä joulu stressi iske ♥
Oikein mukavaa loppuviikkoa kaikille ♥

Onko teillä jo joulukuusi sisällä?


10 kommenttia:

  1. Ihana on kyllä tuo teidän kuusi. Niin kaunis koristeineen!
    Onneksi saitte pitää sen! <3
    Meillä on valkoinen muovikuusi, koska mies saa meillä aidosta kuusesta oireita niin sellaista meille ei voi laittaa. Varastossa odottelee vielä, mutta sillä aikaa pikkuruinen valkoinen kuusi valoineen tuo tunnelmaa tulevan kuusen paikalla.
    Ihanaa joulun odotusta! :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Onneksi saatiin pitää, koska se on vaan niin yksi tärkeimmistä tunnelman ja joulumielen tuojista ♥ Nytkin sataa taas vettä, mutta sisällä on hyvin lämmin tunnelma :) Oikein ihanaa joulun aikaa teille sinne ♥

      Poista
  2. Tuo pieni kuusi on kyllä niin ihana! ❤

    Ja siis hei, sä oot jo todella hyvin valmistautunut... Mä en oo edes aloittanu mitään jouluasioita. Ellei noita muutamia punaisia valopalloja lasketa... :-))

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Siihen nähden miten oon muina vuosina touhunnut on kaikki asiat melko jäljessä, mutta toisaalta ihanaa huomata että samat tunnelmat tulee vaikka vähän vähemmälläkin stressaa :) Ja tänään jouluostoksille, jipii ♥ Mukavaa viikonloppua Heli :)

      Poista
  3. Ihan mahtavan tunnelmallisia kuvia! Harmitus tuollaista ihottumaa! Onneksi henki kulkee jo...
    Kuusi (se valkoinen) on vielä laittamatta, mutta kyllä se näinä päivinä laitetaan.
    Mukavaa loppuviikkoa!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos sinä ihana ♥ Juu mukava tuijotella tuota kaunista tunnelman luojaa sisällä kun ulkona sataa TAAS vettä... Oikein ihanaa viikonloppua ♥

      Poista
  4. Suloinen kuusi, loppu hyvin kaikki hyvin, onneksi!
    Mullekin tulee kuusta kosketellessa näppylöitä, jotka kutisevat, olenkin sille allerginen mutten koskaan ole saanut kuitenkaan hengitysoireita, vaikka astmaatikko olenkin.
    Meillä muovikuusi, joka ollut jo vuosia jouluja ihastuttamassa, tänä jouluna haluttais laittaa oikea, tiedä sitten kumpaan käännytään? Kuusi tuodaan sisälle n. viikko ennen joulua :)

    Mukavaa viikonloppua <3

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. No onneksi tällä tarinalla oli onnellinen loppu ♥ Onneksi kaupassa kyllä on tosi aidon näköisiä kuusia tarjolla mutta minuun ne ei vielä(kään) saanut taipumaan. Tuota aidon tuoksua ei voita mikään ♥ Tunnelmallista viikonloppua sinulle!!!

      Poista
  5. Toi kuusi on niin söpö korissaan! ❤ Onneksi oireet helpottivat kuusen tuuletuksen jälkeen!
    Meilläkin poika kysyi eilen, että milloin meille tulee se iso kunnon kuusi? :D Ilmeisesti kuistilla lasitölkissä pönöttävä toispuoleinen minikuusi ei riitä ;)

    Kivaa viikonloppua! ❤

    VastaaPoista
  6. Kaunis kuusi ja tuo kori kuusenjalkana on ihana idea! Hyvä, että allergiaoireet loppuivat ja saatte nauttia oikeasta kuusesta ja sen tuoksusta. :)

    VastaaPoista

Ihana komenttisi piristi minua varmasti, kiitos <3