maanantai 24. lokakuuta 2016

Syksyinen kattaus ja pataleivän ohje ♥



Mukavaa uuden viikon alkua sinulle ♥
Täällä meillä lapsilla alkoi syysloma! Ihanaa henkäistä kaikesta rutiinista ja varsinkin syntisen aikaisista aamuherätyksistä. Tosin tytär on vauvansa kanssa meillä nyt alkuviikon joten ihan ei päästä aikatauluista vierottumaan :) Mutta siihen vauvan hymyyn on joka aamu ihan yhtä ihana herätä ♥

Tänään sitten vaihdettiin vauvan ja keittiön hoitovuoroja ja tytär valmisti ruuan. Sanoinkin että kotitöistä kaikista varmemmin minut saa yllätettyä positiivisesti, ottamalla ruuan laitto vuoron. Välillä on äidinkin ihana istua valmiiseen pöytään!!! ♥ Tosin onhan tuo tyttärenikin nyt sitten äiti, mutta pääasiassa hoidankin ruokapuolen kun ovat meillä kylässä.
Mulle jäi sitten kattaus ja eiliseltä vaunulenkiltä olin napannut muutaman tukun sammalta mukaan somistuksiin jotka pääsi nyt uusiin tähtikuppeihin kattauskynttilän kanssa. Käpy kaveriksi ja yksinkertainen on kaunista taas kerran.
 Entäs tämä yksinkertaisuus ♥

Mä olen ihan myyty nyt kaikenkokoisille lasipurkeille, sinne vaan yksi tuikku palamaan ja johan riittää. Minusta kaunis ihan noin! Ja mikä halpuutus kun nämä purkit löytyy jääkaapista jos syö punajuuria tai maustekurkkuja :) Purkin käydessä tyhjäksi, pesu ja tuikku!
Mun mielestä on ihanaa kun tytär ja tyttären tytär on ollut nyt aika useasti meillä arki viikkoa viettämässä. Aikuisena ollaan tultu ystäviksi vanhemmuuden ja isoäidin roolia unohtamatta. On kiva tarjota seuraa ja apua kun muuten olisivat tyttären miehen töiden vuoksi paljon yksin keskenään ja nythän sairaslomani vuoksi tässä ilo on molemmin puolinen ♥ Parasta ehdottomasti elämässä on perheen kanssa vietetyt hetket ja aika!!!

Sitten se pataleivän ohje! Niin helppo ja vaivaton ja niiiiiiin hyvää!! Itsetehtyä. Tuoretta. Onneksi löysin tämän reseptin tai se löysi minut, jospa se jatkaisi kiertoaan uutena juttuna jollekkin muullekkin!
♥ 7dl jauhoja kulhoon (itse laitoin 2dl kauraisia sämpyläjauhoja ja 5dl vehnäjauhoja) 
1/2tl kuivahiivaa ja 2tl suolaa. Sekoitus. Sit lisätään 3,5dl vettä ja nää sekoitetaan nopeasti, ei vaivata. Annetaan olla kulhossa kelmun ja liinan alla 12-24h ja sitten kumotaan kunnolla jauhotetulle alustalle. Ei vaivata, vähän voi käännellä palloksi. 
Annetaan kohota liinan alla n.30min. Laita pata tai uuninkestävä kattila kylmään uuniin ja uuni lämpiämään 225 asteeseen. Kun uuni on kuuma niin taikina pullautetaan kattilaan. (Voit sipasta kattilaa ensin öljyllä niin leipä irtoaa hyvin paistamisen jälkeen). 
Paistetaan kansi päällä puol tuntia ja ilman kantta vielä n.15-30 min. Kiertoilma uunissa riitti ainakin mulla enää vajaa 15 min. ilman kantta! Muista koko ajan että kattila on kuuma!!!
 Viipaloi ja syö vaikka keiton kera, niin namia ♥ 
P.S Testattiin muuttuiko maku leivässä päivän vanhana ja edelleen hyvää :) BON APPETIT!

PSSST en unohtanut Halloween juhlien postausta, tulossa... 

15 kommenttia:

  1. Ihanan syksyinen kattaus <3 Kiva vähän vaihdella noita kokkausvuoroja. Minä mielelläni lirkuttelisin välillä suloiselle vaaville <3
    Kivaa viikkoa teille kaikille.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Outi ♥ Kyllä noille vaavoille on ollutkin aivan ihana lirkutella, ovat niin rakkaita!! Ihanaa viikonloppua :)

      Poista
  2. Leipä näyttää herkulliselle ja niin helppotekoinenkin.Teillä on ihanaa aikaa,kun vauva on tullut perheeseen.Lapset ovat aina yhtä ihania,kiva nähdä niiden kasvavan ja kehittyvän.

    VastaaPoista
  3. Leipä näyttää herkulliselle ja niin helppotekoinenkin.Teillä on ihanaa aikaa,kun vauva on tullut perheeseen.Lapset ovat aina yhtä ihania,kiva nähdä niiden kasvavan ja kehittyvän.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Leipä on herkkua ja se taika varmaan on siinä omatekoisessa ja uunituoreessa maussa ♥ Lapset on elämän suola!! Upeaa viimoista Lokakuun viikonloppua sulle! :)

      Poista
  4. Oletpa jälleen kaunista laittanut! Jäkälät ja sammaleet ovat parhaita materiaaleja syksyn ja joulun somistuksiin.
    Mukavaa viikonalkua!

    VastaaPoista
  5. Olen useasti tehnyt pataleipää ja taikinaanhan voi laittaa omien mieltymysten mukaan mitä tahansa esim. meillä on kokeiltu porkkanaraastetta, juustoraastetta ja sipulia ja kaikki ovat todella hyviä.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos vinkeistä! Mulle oli aivan uusi juttu tämä :)Kivaa viikonloppua ♥

      Poista
  6. Tosi kaunis kattaus kuten jo Instan puolella sanoinkin! Ihana tunnelma siinä. Joskus (vaikka hieman useamminkin) on kiva saada keskittyä kattamiseen kun joku toinen hoitaa ruokapuolen. Meillä on käynyt oman äitini kanssa samalla tavalla, lasten syntymän jälkeen meistä on tullut hyvät ystävät äiti-tytär -roolien lisäksi. Ihanaa kun on lämpöiset, läheiset välit ♥

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos ♥
      Juu olen omankin äitini kanssa ystävystynyt aikuisiällä ja ihana kun on lämpimät luotettavat välit! Meidän perhe on melko tiivis pitämään yhteyksiä toisiinsa ja toivon sitä jatkossakin kun kaikki lapseni ovat aikuisia :) Oikein ihanan tunnelmallista viimoista Lokakuun viikonloppua sinulle ♥

      Poista
  7. Kaunis syksyinen kattaus <3 Ihana fiilis <3 Pataleipää on meilläkin nyt tehty viikonloppuisin ja viimeksi sunnuntai aamuna aamupalalla nautittiin sitä,uunituore leipäviipale voin kera avot ;)<3

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos paljon ♥ Meilläkin menee liinan alle tekeytymään pataleipä sunnuntai aamuksi, sitä sitten karjalanpaistin kanssa, nami!!! :) Ihanaa viikonloppua ♥

      Poista
  8. Tosi kaunis kattaus ja tunnelmalliset kuvat :) Ihanaa syyslomaa teille! <3

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Marika ♥ Kylläpä tämä loma taas hujahtaen menikin ja nyt ollaan jo loppumetreillä taas mutta mukavaa yhdessä oloa on ollut ilman mitään sen kummempaa tällä kertaa! Oikein mukavaa viikonloppua ♥

      Poista

Ihana komenttisi piristi minua varmasti, kiitos <3