perjantai 6. tammikuuta 2017

Servetillä koristeltu jäälyhty ♥


Huomenta kaikki ♥
Vielä en ole kerinnyt vastailemaan viime postauksen kommentteihinne, mutta ISO kiitos niistä ♥ ♥ ♥
Tuo valtavasti voimaa lukea muiden kannustuksia ja tsemppejä, sekä samankaltaisia tarinoita. En ole yksin asian kanssa! Kevättä kohden toivottavasti kaikki asiat valoistuu :)

Eilen aamusella herättiin ainakin täällä meidän suunnalla melkoisen jäätäviin tunnelmiin. Peiton alla ja sisällä oli kyllä lämmin mutta ulkona -20 astetta pakkasta. Villasukat jalkaan ja tuumasta toimeen. Myöhästyin joulua ennen olevista pakkasista tehdä jäälyhtyjä. Nyt oli tilaisuus saada vähän jotain uutta joulukoristeiden tilalle. Eli 10 litran ämpäri reilu puolilleen vettä ja ulos jäätymään.
Eilisessä pakkasessa kesti noin reilu 6 tuntia jäätyä niin että sai lyhdyn tehtyä. Umpijäähän tietenkään ei saa vesi mennä!

Sitten tarvii servettejä! Mulla löyty vielä monta vuotta sitten ostettuja greengaten servettejä kaapista, joista olin viime vuonnakin tehnyt lyhtyjä, jotenkin niin kauniita ja sopii väritykseltään kauniiseen talvimaisemaan ♥

Jäätyneet vesiämpärit pesuhuoneeseen ja hetken annoin reunojen sulaa niistä jotta oli helppo kaataa lyhty pois ämpäristä! Mies tuli tähän kohtaan sitten avuksi, kaatoi lyhdyn ämpäristä ja puukolla naputti varovasti reiän lyhtyyn mistä saa laitettua kynttilän sitten palamaan sinne. Tietysti vesi mikä ei ole kerinnyt jäätymään valutetaan sisältä pois!
 Sitten alkoi koristelu osuus! Leikkasin servetin kahtia. Voit leikata mistä kohtaa vaan, missä on kiva kuva. Lapsille voit tehdä lyhdyn vaikka frozen aiheesta ja leikellä hahmoja ääriviivoista ja liimata niitä koko lyhdyn ympärille. Tässä on sun mielikuvitus vaan rajana!!!
Nyt siis kun lyhty on pinnaltaan kostea, irroitat irti servetistä päälimmäisen osan eli kuvan irti. Yleensä servetissä on kolme ohutta kerrosta päällekkäin.
Sitten asettelet kostean lyhdyn pinnalle kuvan. Minulla oli ainakin niin märkä pinta että kuva liukui helposti jään päällä ja jos jäi ruttuja, varovasti sormella liu´utat servettiä jään pinnalla suoraksi. Tein tämän sisällä pyyhkeen päällä sylissäni niin lyhty pysyi koko ajan kosteana. Sitten valmis lyhty nopeasti ulos jäätymään. Servetti siis "liimaantuu" itsestään veden ja pakkasen avulla lyhdyn pintaan :)


Edulliset luonnon omat taideteokset, jossa vähän vaan tarvittiin koristeluapua, olivat valmiit ♥
Näitä voit askarrella vaikka lasten kanssa. Tarvikkeet on niin edulliset ettei haittaa vaikka kuvat alussa olisikin hieman rutussa. Laita monta ämpäriä yhtä aikaa jäätymään niin on monta harjoittelu kappaletta sitten valmiina!
Ihanaa Loppiaista sinulle ♥



8 kommenttia:

  1. Aivan ihania lyhtyjä!
    Kamalat pakkaset iski tännekin!
    Onneksi luvattu lauhtuvaa. Nokka kohti kevättä!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos ♥ Nyt on pakkaset lauhtuneet ainakin täällä ja joulun pyhät vietelty, aikansa kutakin ja nyt on ihana kulkea kohti valoa ja kevättä ♥ Oikein ihanaa uutta viikkoa ja mukavaa arkea sinulle!!! :)

      Poista
  2. Kauniita lyhtyjä <3 Kiitos hyvästä pakkaspäivä ideasta, laitoinkin kakkuvuokaan vettä ja ulos jäätymään jos saisin vielä tänään minäkin tuollaisen lyhdyn ilahduttamaan loppiaispäivän iltaa tänne :) Leppoisaa loppiaista <3

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos ♥ Tämä idea noin vuosi sitten lähti jakoon myös, mutta aina on uusia jotka sitä ei ole bongannut tai enää muista viime talvesta :) Nyt on pyhät ohi ja kohinalla kohti kevättä, ihanaa uutta viikkoa ♥

      Poista
  3. Nää on kyllä niin hienoja nää sun jäälyhdyt ♥ Mä yritin viime talvena tuota serveteillä koristelua, mutta ei se nyt ihan mennyt niinkuin strömsössä. Kivaa loppiaisiltaa Sinulle, Katja ♥

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos ♥ Varmasti onnistut kun uudestaan koitat! Oikein ihanaa uutta viikkoa ja nyt mennään jo kohti kevättä ja valoa, niin voimaannuttava ajatus ♥

      Poista
  4. Voi, kun ovatki kauniita!
    Tänä vuonna en ole tehnytkään yhtään lyhtyä, joulunakin oli niin lauhaa, ettei olisi onnistunut.
    Ihana idea, kiitti kun kerroit siitä :)

    Mukavaa viikonloppua <3

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos ♥ Täälläkin on lauhtunut lähelle nollaa kelit ja näyttäis pohjat olevan lyhdyistä sulat mutta jos yöpakkaset pitäis vielä lyhdyn reunat kasassa :D Oikein ihanaa uutta viikkoa ja mukavaa joulun jälkeistä arkea ♥

      Poista

Ihana komenttisi piristi minua varmasti, kiitos <3