perjantai 26. helmikuuta 2016

Suden hetken jälkeen...

Suden hetki tarkoittaa aikaa aamuyöllä kello 3.00-5.00 välillä. Ihmisen ajatellaan olevan silloin heikoimmillaan.

Olen löytänyt (valitettavasti) oman suden hetkeni! Minulle se ei ole vaan muutama tunti vuorokaudesta, vaan muutama kuukausi vuodenajasta. Minun sudenhetkeni alkaa pikkuhiljaa Lokakuussa ja huipentuu Tammikuun pakkasiin. Voisi sitä kai nimittää kaamosmasennukseksi tai mielumminkin kaamosrasitukseksi tai sitten olen vaan yksinkertaisesti puhaltanut kakusta jo tarpeeksi monta kynttilää :/

Muutamana vuonna olen jo saanut hieman esimakua sudenhetkestäni.
Jos ei olisi kynttilöitä, niiden luomaa valoa ja tunnelmaa, eikä ihanaa rakasta joulua, sen valmistelua tai  ihanaa perhettäni, ystäviä, olisin varmaan jo hypännyt muuttolinnun siivelle syksyn myötä.
Ennen rakastin syksyä!!! Vaihtuvia vuodenaikoja ja sitä tunnetta kun levottoman kesän jälkeen sai asettua taas arkiseen rytmiin ja vetää oven perässään kiinni. Olla omassa pesässä.  Tykkään niistä samoista asioista vieläkin, mutta en tykkää esiintyvistä sivuvaikutuksista!  Väsymys, ärtyneisyys ja saamattomuus, kuka niitä haluaisi?!
Nyt sudenhetken jälkeen, on niin voimaantunut olo ♥ Helmikuun aikana alkoi virtaamaan jälleen veri suonissa ja ensimmäiset lämmittävät auringonsäteet karkotti sudet kauemmaksi pois minusta, taas ensi syksyyn asti..
Tulppaania katkoessa maljakkoon tuoksutan voimakkaasti varsista leviävää vihreää tuoksua, tulee mieleen vasta ajettu nurmikko ♥
Auringon paistaessa vihdoin jostain talven takaa käännän epätoivoisesti kasvot kohti taivasta, lämmitä, lämmitä vaan minua ♥
Paljas asfaltti ja vedestä tulvivat räystäät, kumisaappaan lotina ja pajunkissan pehmeä kosketus, niitä minä kaipaan ja odotan, niitä ja paljon enemmän!!!!!
Kaivoin tänään vaatehuoneesta paperikassin minkä ostin viime syksynä Helsingin reissulta ja raahasin sylillisen tulppaaneja kaupasta työpäivän jälkeen. Hetken siinä pähkäiltyä pääsi tulppaanit ihanaan paperikassiin heinäseivästikkaiden juurelle olohuoneen ja keittiön risteykseen tuomaan kevättä meidän kotiin, mikä ei ihan vielä noiden kinoksien alta täysillä saa tuntumaan :)
Paperikassissa on ämpäri pohjalla nurinpäin ja sen päällä iso kulho mihin laitoin tulppaanit, juuri oikean kokoinen tuomaan kukat sopivalle korkeudelle.
Nyt täytyy lähteä penkomaan Helsingin tuliaisia kassista ja laittaa kevättä lisää kotiin ♥
Moikka ja ihanaa viikonloppua sulle!!!! :)




25 kommenttia:

  1. Kauniita kuvia ja hyviä mietteitä.
    Minä kärsin jonkin asteisesta kaamosmasennuksesta aina syksyisin ja talvisin. Nyt kun valo on taas lisääntynyt, huomaan olevani paljon pirteämpi ja energisempi.
    Ihanaa viikonloppua <3

    VastaaPoista
  2. Kiitos Outi ♥ Oli niin ihana löytää taas pitkästä aikaa kirjoittamisen riemu! Kyllä tässä on viimosen kahden viikon aikana tullut niin suuri ero energisyyteen ja mielialoihin ettei voi kun tykätä tästä tunteesta ♥ Ihanaa viikonloppua!!!

    VastaaPoista
  3. Kylläpä kauniisti kirjoitat , ihan kuin olisi lukenut jonkun romaanin alkua :) Tsemppiä vaan, joka aamu ollaan lähempänä vasta leikatun nurmikon tuoksua ♥

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Voi mitä kehuja, kiitos ♥ Kyllä se kunnon kevät sieltä kohtaa alkaa kohisemalla tulla :) Kivaa viikonlopun jatkoa!

      Poista
  4. Aivan ihanat tulppaanit, kauniisti paperipussissa <3
    Hyvä postaus muutenkin, eiköhän niin moni meistä koe tuon pimeimmän ajan samaan
    tapaan, veto pois yms. No mutta muutaman päivän päästä ollaan jo maaliskuussa, eläköön valo ja kevään tulo :)))))

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos ♥ Kyllä on aivan ihana taas kohdata aurinko ja valoisat päivät! :) Muksaa viikonloppua!

      Poista
  5. Nyt on pilkahdellut jo aurinko välillä taivaalla siihen malliin että saa mielet piristymään väkisinkin ja ajatukset kevääseen <3 Kaunis tuo paperipussi ja tulppaanit ovat tämän hetken ihania piristyksiä kotona :) Usein tuleekin kimppu ostettua viikonlopun kunniaksi :)
    Mukavaa viikonloppua <3

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kyllä olen jo miettinyt jostain tukusta noita kukkia hakea kun niitä tulee raahattua kotiin sylikaupalla :D Mutta ne piristää nuhjuista mieltä niin ihanasti ♥ Ihanaa viikonlopun jatkoa!!!

      Poista
  6. Zemppiä meille, kohta helpottaa. Onneksi valon määrä on jo kasvanut, mutta kyllä eläkepäivät vietetään etelässä, ei tästä mitään tule, että joka talvi on ihan talviunessa.

    Kivaa viikonloppua <3

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Peukut meille, kyllä on valoisammat ajat taas edessäpäin, onneksi ♥ Kyllä tarttee joku mökki jostain välimeren rannalta katsoa tulevaisuudessa, voi siellä sitten talvet pötkötellä varpaat hiekassa... :)Ihanaa viikonlopun jatkoa!!!

      Poista
  7. Onneksi nyt jo päivät jatkuneet ja aurinkokin näkyy useammin,
    kyllä se siitä helpottaa!
    Mahtava idea laittaa tulppaanit tuohon pussukkaan, sopivat siihen mainiosti!
    Sulla on niin kaunis koti!

    Lepposaa lauantai päivää sinne <3

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos paljon ♥ On tuo pussukka täynnä tulppaaneja varsin piristävä ja paikassa mihin näkee molemmista huoneista :)
      Kivaa viikonloppua!

      Poista
  8. Päivien pidentyminen on varma kevään merkki ja ihana kun tuo aurinkokin jo näyttäytyy. Ihanat nuo toikkuvat kynttiläpurkit. Mukavaa lauantaita!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Aamulla on niin ihanaa kun on jo valoisaa ♥ Rentoa viikonloppua sinne!

      Poista
  9. Aivan ihania kuvia. Itselleni tammikuu on pahin ja toivoisin pääseväni talviunille sen ajaksi. Mutta nyt jo aivan ihanaa :) Aurinkoista viikkoloppua sinulle!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Mulla normisti Tammikuussa ollu loma jotta ollut jotain piristettä! Nyt oli Helmikuussa ja tuntui niiiiiiiin pitkälle odotella lomaa joten ensi vuonna taas palataan luultavammin Tammikuuhun :) Aurinkoa sinunkin viikonloppuusi ♥

      Poista
  10. Huomaan itsekin, kuinka valoisammat päivät tekevät olon heti pirteämmäksi.
    Kaunis tulppaanisäkki :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos ♥ Kyllä tästä vaan kohti aurinkoa taas mennään :) Muksaa viikonloppua!

      Poista
  11. tähän on helppo konsti:kirkasvalolamppu,väitän että toimii,kokeilkaa siskot! :D
    T:Mellu

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Tuotapa oon miettinny kokeilla, ehkäpä syksyllä lamppu kauppaan ;)

      Poista
  12. Voi miten kauniit kuvat! Pimeät kuukaudet saavat minutkin lähes talvihorrokseen. Kunnon talvipäivät lumineen pelastavat silloin kun niitä saadaan, mutta näillä meidän korkeuksilla niitä on harvassa. Se tunne, kun herää auringonpaisteeseen talven jälkeen on jotain taivaallista. Sitä todellakin tuntee elävänsä. Ja kun työpäivän jälkeenkin on mahdollisuus nauttia vielä hetki valosta, aah... Oma sudenhetkeni taitaa olla tammi-helmikuun vaihteessa. Kahtena viimeisenä vuonna olen sairastanut omituiset juttuni lähes päivälleen samana aikana. Kevättä kohti mennään vauhdilla, joten eiköhän me selvitty tästäkin pimeäastä ajasta. Rentoa sunnuntaita!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Uusi huikkaus vielä: blogissani olisi sinulle haaste - olisi kiva kuulla tarinasi ♥ Ihanaa viikkistä!

      Poista
  13. Kaunis tulppaaniasetelma! Ihanaa, kun valo voittaa vihdoin <3 Minullekin kaamos on pahaa aikaa, koko ajan saa taistella jaksamisen kanssa. Paras puoli vuodesta on edessä, jipii!!!

    VastaaPoista
  14. Kaamos ja pimeys saa kyllä energiavarannot aika vähiin. Ennen joulua saa luvalla polttaa kynttilöitä, jouluvaloja ja odottaa h-hetkeä. Loppiaisen jälkeen itselleni tulee hetkellisesti sellainen "ei tää koskaan lopu" -fiilis mutta lisääntyvä valo onneksi kaikottaa sen nopeasti.

    Tutun näköinen kynttelikkö on saanut uuden kodin :) ja sopii sinne todella hyvin. Tulppaanit ja kevät kuuluvat yhteen ja niitä tulee itsekin kannettua kotiin useita nippuja viikon aikana. Oli kiva tavata pikaisesti viikko sitten. Mukavaa alkaa viikkoa ja aurinkoisia päiviä!

    VastaaPoista
  15. Sieviä tulppaaneita ja kauniita kuvia!
    Minä lähdin muuttolinnun siiville...en enää kestänyt pimeää.
    Onneksi kevään valo tavoittaa jo pohjoisenkin!

    Leppoisaa viikonvaihdetta täältä kukkivien mantelipuiden alta!

    VastaaPoista

Ihana komenttisi piristi minua varmasti, kiitos <3