sunnuntai 7. joulukuuta 2014

On syttynyt toinen kynttilä..

Moikka moi :)
Ja oikein rauhallista ja tunnelmallista adventtia <3 Olipa ihana aamu heräillä rauhassa, käydä pieni luminen metsälenkki (jee, eilen satoi lunta)  ja loikata vielä hetkeksi peiton alle kirjaa lukemaan, kun kaikki nukkui eikä mihinkään ollut kiirus, vaikka töihin olen tänään menossakin, mutta vasta kohta :)

Kuinka eilistä teillä juhlittiin? Meillä perinteisesti syötiin isolla porukalla ja juhlittiin itsenäisen suomen lisäksi pojan nimipäiviä. Ystävä kävi kahvittelemassa pikaisesti illansuussa vielä, näki sitten pientä kummi-tyttöäkin hetken pitkästä aikaa <3
Illalla olin kyllä aivan poikki ja oli ihana lötkötellä sohvan nurkassa kuusen tuoksussa.
Juu, niin perjantaina kannettiin kuusi sisään ja eilen aamulla tytöt koristelivat sen kevyesti. Jouluaaton kynnyksellä sitten valot ja lisää koristeita, puetaan kuusi sitten suureen juhlapukuun :)



Muuutama vuosi sitten ostetut kuusen koristeet Perfect Homelta. Tykkään <3
Kuusi oli paketoitu ostaessa ja vaikka halusinkin tuuhean ja kookkaan, oli yllätys avata kuusi pakkauksesta, koska se oli tosiaan SUURI!! Kaunis kyllä :) Kuvassa en saanut sitä todellisuutta kunnolla tuotua esille..

Toisen adventin kunniaksi ajattelin jakaa eilisen kahvipöydän herkun, jota minulla oli ilo nauttia pari viikkoa sitten ystäväni tyttären syntymäpäivillä :) Ihana saada ja laittaa kiertämään hyviä leivonta ohjeita!! Ehkä monille tuttu, itse tein ensimmäistä kertaa perjantaina.

VALKOSUKLAA-DAIM KAKKU

200g Dominokeksejä
75g voita tai margariinia

1. Murskaa keksit pieneksi muruiksi ja sulata voi. Yhdistä ja sekoita hyvin, painele leivinpaperilla vuoratun irtopohja vuoan pohjalle tasaiseksi.

TÄYTE:
 2dl Kuohukermaa
200g Mascarponejuustoa
200g Vaniljarahkaa
2 Isoa daimia
100g Valkosuklaata
2tl Vaniljasokeria
4 Liivatetta
Tilkka vettä, noin puoli desiä.

Laita liivatteet likoamaan kylmään veteen, raasta daimit pieniksi palasiksi ja sulata valkosuklaa miedolla lämmöllä mikrossa tai vesihauteessa.
Sekoita sula suklaa kulhossa mascarponen ja vaniljarahkan kanssa. Lisää murskatut daimit seokseen.
Vatkaa kerma löysäksi vaahdoksi ja lisää vaniljasokeri.
Kuumenna vesitilkka ja sekoita siihen puristetut liivatelehdet. Kaada liivateseos hiljalleen mascarpone seokseen ja lisää viimeisenä kermavaahto. 
Kaada seos keksipohjan päälle ja laita hyytymään kylmään vähintään 4 tunniksi tai mielellään yön yli. Koristele halutessasi daim murusilla ja kermavaahdolla.
Nauti rauhassa mieluisen juoman kanssa ;)

 
 

12 kommenttia:

  1. Ihan mahtavan komea tuo teidän kuusi! Valkosuklaa-daimkakku on yksi meidän perheen suosikeista ja sitä olenkin monesti tehnyt erilaisiin perhejuhliin, namskis... Kauniita ovat myös nuo kuviesi kuusenkoristeet. Työniloa ja hyvää 2. adventtia sinulle, Katja!

    VastaaPoista
  2. Honkkarista vaan hakemaan, tuo on hintansa väärtti ♥ Ajattelinkin tuon ohjeen olevan monelle tuttu, mutta jos löytyis joku toinen minun lisäksi joka ei vielä ole tehnyt :-D Tai siis perjantaina valmistin ekat kaksi ja herkkua oli! :) Ihanaa adventtia sinnekkin, nyt vielä muutama tunti töitä ;)

    VastaaPoista
  3. Voi miten hieno kuusi!
    On tosi tuuhea. Ja ihanat nuo koristeet. Kiitos kakkuohjeesta. Voisinkin tehdä tuollaisen uudeksivuodeksi!
    Ihanaa toista adventti-iltaa!

    VastaaPoista
  4. Tuo kuusi on ehdottomasti aivan ihana ja paras ikinä mitä meillä on ollut, Sen tuoksu on niin hyvä..mm Ei haittaa yhtään vaikka se viekin olohuoneesta puolet :D Mukavaa adventti iltaa myös sinne <3

    VastaaPoista
  5. Kaunista ja tuo kakku on herkullisen näköinen!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos ja kakku oli hyvää ★ Kiva testata uusia ohjeita :)

      Poista
  6. Heips tänne eksyi uusi lukija :) Ihana blogi sinulla!

    VastaaPoista
  7. voi mikä ihanuus kakku, tuota pitääkin joskus kokeilla :) Ihana kun piipahdit kylässä, oli mukava lukea viestisi pitkän päivän jälkeen..

    Kivaa alkavaa viikkoa sinulle!

    VastaaPoista
  8. Tuo oli hyvää kyllä :) Ja helppo valmistaa! Mukavaa että kommenttini piristi, samoin täällä päässä on aina ihana lukea kommenteja <3 Tunnelmallisia Joulukuun päiviä sulle!!!

    VastaaPoista
  9. Ihana sydän koristeita kuusessa ja aih että kuinka herkullisen näköinen kakku! :P

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos!!! Kakku oli hyvää, siitä vain leipomaan ;) Ja mukava saada uusilta kommentteja ♥ Hyvää loppuviikkoa, piipahtelehan useammin!!!

      Poista

Ihana komenttisi piristi minua varmasti, kiitos <3